Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ενημερώσαμε εγκαίρως τις ελληνικές Aρχές» - Τι λέει το κροατικό υπ. Εσωτερικών και η ΕΛ.ΑΣ. για την κάθοδο των χούλιγκαν

«Ενημερώσαμε εγκαίρως τις ελληνικές Aρχές» – Τι λέει το κροατικό υπ. Εσωτερικών και η ΕΛ.ΑΣ. για την κάθοδο των χούλιγκαν

Οι χούλιγκαν έφτασαν στην Αθήνα χωρισμένοι σε ομάδες και φρόντισαν να μην εμφανιστούν όλοι μαζί στα σύνορα.

Μετά την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τα κροατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες αναφέρουν πως οι κροατικές αρχές είχαν ενημερώσει έγκαιρα τις ελληνικές αρχές σχετικά με την ομάδα των χούλιγκαν που είχε ξεκινήσει για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Jutarnji, που επικαλείται πηγή από το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρεται ότι  «η αστυνομία μας έστειλε εγκαίρως όλα τα στοιχεία μέσω της Europol και της Interpol σχετικά με τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες για την επιχείρηση των χούλιγκαν που βρίσκονταν στα σύνορα», ενώ σημειώνεται ότι «δεν υπήρχε νομική βάση για να κρατήσουν στην Κροατία τους φαν της Ντιναμό που κατευθύνονταν στην Αθήνα».

Δεν μπορούσαν να τους απαγορεύσουν την έξοδο από τη χώρα

Παράλληλα, οι κροατικές Αρχές συμπληρώνουν ότι οι χούλιγκαν έφτασαν στην Ελλάδα με συγκεκριμένο σχέδιο. Ήταν χωρισμένοι σε μικρές ομάδες και φρόντισαν να μην εμφανιστούν όλοι μαζί στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Παρ’ όλα αυτά τους εντοπίσαμε, αλλά δεν υπήρχε κανένας λόγος για να τους απαγορεύσουμε να φύγουν από τη χώρα», αναφέρει η πηγή και τονίζει όμως ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ενημερώσουν την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως για τυχόν επεισόδια.

Τι αναφέρουν τα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ.

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και από τα απόρρητα έγγραφα της Ελληνικής Αστυνομίας, στα οποία οι αναλυτές της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους είχαν αναφέρει τις πληροφορίες που είχαν λάβει από αξιόπιστες πηγές για το ταξίδι των χούλιγκαν και τις σχέσεις τους με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, με ημερομηνία 06/08/2023, τονίζει: «Την Τρίτη 8/8/ 2023 και ώρα 21:45, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League μεταξύ ομάδων ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb στο γήπεδο OPAP ARENA. Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας, αναμένεται να ταξιδέψουν προς την χώρα μας περί τους 150 οπαδούς της  GΝΚ Dinamo Zagreb. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται, στην χώρα μας θα αφιχθεί ικανός αριθμός περίπου 100 οργανωμένων οπαδών της GΝΚ Dinamo Zagreb -BAD BLUE BOYS- κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία και κάποιοι θα διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb, κυρίως πλησίον της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επιπλέον, ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ  επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115 τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες 7/8/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων. Η Υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιοδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά».

Γνώριζαν οι οπαδοί της ΑΕΚ;

Οι αρμόδιοι αναλυτές στο Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας συνέχισαν τον έλεγχο των πληροφοριών και επανήλθαν μια ημέρα αργότερα, ενημερώνοντας ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ πιθανόν να προετοιμάζονταν για να αντιμετωπίσουν πιθανή επιδρομή των Κροατών.

Συγκεκριμένα, το δελτίο με ημερομηνία 07/08/2023, έγραφε: «Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από ανοιχτές πηγές, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της ΑΕΚ απευθύνουν κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο -πέταλο- του γηπέδου «OPAP ARENA» σήμερα και από τις 19:00 ώρα με πρόφαση την διανομή εισιτηρίων διαρκείας. Η Υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά».

H συμπληρωματική ενημέρωση μάλιστα ανέφερε ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν πληροφορηθεί για την έλευση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σημειώνοντας ότι «έχει προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις τους και συζητούν για δικές τους ενέργειες».

Sports in

MVP των πρώτων ημιτελικών του Conference League ο φανταστικός Ελ Κααμπί! (vid)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ-τρικ στον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα και ανακηρύχθηκε MVP των πρώτων ημιτελικών του Conference League από τη UEFA.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024