Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακλαμάνης - Ψυχογιός: Ακρίβεια και «κίνημα της πετσέτας» ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο

Κακλαμάνης – Ψυχογιός: Ακρίβεια και «κίνημα της πετσέτας» ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός μίλησαν για την επικαιρότητα στην Κοινωνία Ώρα MEGA

Για την ακρίβεια που καλπάζει μίλησαν ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Γιώργος Ψυχογιός στο MEGA αλλά και για τις διαμαρτυρίες που αυξάνονται για τις ελεύθερες παραλίες.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι το «μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας» ενώ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ μέτρα που αυτή τη φορά δεν θα είναι οριζόντια.

«Πιστεύω ότι θα ακούσουμε στην ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό ένα πακέτο μέτρων ανακούφισης, αλλά αυτή την φορά τα μέτρα δεν θα είναι οριζόντια. Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ θα είναι στοχευμένα στις πιο ευπαθείς ομάδες», δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τόνισε ότι η αγωνία των πολιτών για την ακρίβεια συνεχίζεται, καθώς επίσης και η υποβάθμιση του εισοδήματός τους.

«Ο κόσμος θέλει να ακούσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις που αφορούν την ρίζα του προβλήματος της ακρίβειας», είπε επιμένοντας στη μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης και στο ΦΠΑ, πρόταση που είπε ότι αρνείται η κυβέρνηση.

Μίλησε ακόμα για αισχροκέρδεια και για την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, πρόταση στην οποία συμφώνησε και ο κ. Κακλαμάνης ο οποίος ζήτησε να ανακοινώνονται οι επωνυμίες των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν και τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται.

Το κίνημα της πετσέτας

Ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε για την κατάσταση στις παραλίες ότι «υπάρχουν επιχειρηματίες που μισθώνουν κομμάτι της παραλίας από την κτηματική εταιρεία του Δημοσίου. Όταν έχεις πληρώσει, επομένως θα πρέπει να εισπράξεις. Το αν έδωσε καλώς ή κακώς την άδεια η κτηματική εταιρεία του Δημοσίου, θα πρέπει να ελεγχθεί. Από την άλλη, υπάρχει η άκρατη αυθαιρεσία και το πώς αντιμετωπίζεται ο πολίτης που πάει να βάλει μία πετσέτα στην παραλία».

Ο Γιώργος Ψυχογιός ανέφερε ότι υπήρχε νόμος το 2019 που έβαζε όρους κι όριο στην εκμετάλλευση της παραλίας από ιδιώτες.

Ωστόσο, το 2020 με ένα νέο νόμο οι περισσότεροι από αυτούς τους περιορισμούς άρθηκαν.

«Υπήρχε ένα πλαίσιο πολύ αυστηρό και ολοκληρωμένο που καθόριζε πώς θα γίνει η διαχείριση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχογιός.

Πολιτικός καύσωνας ενόψει αυτοδικοικητικών εκλογών

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις εξελίξεις στο γαλάζιο στρατόπεδο με την απόσυρση της στήριξης για την περιφέρεια Αττικής στον Γιώργο Πατούλη και την αντικατάστασή του από τον Νίκο Χαρδαλιά, είπε ο Νίκος Κακλαμάνης: «H ΝΔ ακολουθεί την ίδια στρατηγική που ακολούθησε και το 2019, δηλαδή δίνουμε έντονο πολιτικό χρώμα στις περιφέρειες και πολύ λιγότερο ως και καθόλου στους δήμους».

Με την σειρά τους, ο Γιώργος Ψυχογιός μίλησε για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ καλές και πολλές επιλογές. Κι όταν έχεις πολλές και καλές επιλογές και είσαι ένα κόμμα δημοκρατικό και συλλογικών διαδικασιών, τις συζητάς (τις υποψηφιότητες ) μέχρι να καταλήξεις στην επιλογή που προκρίνεις. Η κριτική που κάνουμε είναι ότι όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα».

Το προφίλ της νέας Βουλής

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ερωτώμενος την άποψή του ποια είναι εικόνα της Βουλής όπως σχηματίστηκε από τις εκλογές που έγιναν την 25η Ιουνίου 2023 απάντησε: «Από άποψη κοινοβουλευτικής διαδικασίας οι φόβοι που υπήρχαν – όχι άδικα – δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Από άποψη πολιτικής ουσίας, δηλαδή τι ακούγεται από το βήμα, έχουν αρχίσει να ακούγονται περίεργα πράγματα, και είμαι επιεικής στην έκφραση. Πιστεύω ότι αυτά που θα ακούσουμε στην Βουλή – γιατί θα ακούσουμε είμαι σίγουρος – αν ζούσε ο συγχωρεμένος ο Ψαθάς θα έγραφε χρονογράφημα μεγαλύτερη επιτυχίας από την ”Μαντάμ Σουσού”».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024