Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρονική ταυτότητα σε κτίρια της Κηφισιάς

Ηλεκτρονική ταυτότητα σε κτίρια της Κηφισιάς

Σε κτίρια της Κηφισιάς θα εφαρμοστεί πιλοτικά η ψηφιακή ταυτότητα, που σε πραγματικό χρόνο θα ελέγχεται η ενεργειακή κατανάλωση και οι δυσλειτουργίες στα συστήματα τους.

Ο Δήμος Κηφισιάς ως εταίρος σε Ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα θα δημιουργήσει μια σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργεί ως ένα ψηφιακό ημερολόγιο κτηρίου και θα αποτελεί ένα κοινό αποθετήριο για το σύνολο των πληροφοριών σχετικά με το κτήριο (π.χ. αρχιτεκτονικά σχέδια, καταναλώσεις ενέργειας κτλ.).

Μέσω της πλατφόρμας θα είναι εφικτή η ανάπτυξη συστημάτων αυτόματης ταξινόμησης και προτύπων δεδομένων και θα διευκολύνονται οι δραστηριότητες λειτουργίας και συντήρησης των κτηρίων. Αυτή η πλατφόρμα θα υποστηρίζει αντιστοίχιση δεδομένων με εξωτερικές βάσεις δεδομένων και θα ενσωματώνεται με τεχνολογίες αιχμής (AI, Blockchain, IoT και VR).

Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιείται ως αναφορά για την παρακολούθηση της κατανάλωσης κτηρίων, των συναλλαγών καθώς και τις ανάγκες για τη συντήρησή τους.

Στο πλαίσιο του έργου συμμετέχουν 13 εταίροι εκ των οποίων τρείς πόλεις (μεταξύ των οποίων και η Κηφισιά) οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί για την καταχώρηση στοιχείων στο ψηφιακό ημερολόγιο κτηρίων. Ο Δήμος Κηφισιάς θα εφαρμόσει τις δυνατότητες της πλατφόρμας πιλοτικά στα κτήρια του Δημαρχείου και στη Βίλλα Μίχλ (παιδικός σταθμός).

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό €4.060.800 με 100% συγχρηματοδότηση από την ΕΕ από τα οποία ο Δήμος Κηφισιάς έχει εξασφαλίσει ως Π/Υ €356.250.

inSports

Περιζήτητος ο Πινέδα – Ομάδες στο Μεξικό ψάχνουν τρόπο να τον επαναπατρίσουν

Νέα μεξικάνικα δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα του Ορμπελίν Πινέδα στα ρεπορτάζ της Μοντερέι και της Αμέρικα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024