Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σινέντ Ο' Κόνορ: Το συγκινητικό «αντίο» στο λόφο της πατρίδας της

Σινέντ Ο’ Κόνορ: Το συγκινητικό «αντίο» στο λόφο της πατρίδας της

Ένα συγκινητικό μήνυμα προς τιμήν της Σινέντ Ο' Κόνορ.

Φόρο τιμής στην Σινέντ Ο’ Κόνορ, της ιρλανδής τραγουδίστριας που πέθανε την Τετάρτη 26 Ιουλίου, οι θαυμαστές της, μέσω ενός μηνύματος γραμματοσειράς 30 μέτρων που γράφει «Η Ιρλανδία αγαπάει τη Σινέντ» (ÉIRE ♡ SINÉAD), σε έναν λόφο  νότια του Δουβλίνου, όπου ήταν το σπίτι της.

Éire είναι το ιρλανδικό όνομα για την Ιρλανδία, η οποία έχει θρηνήσει το θάνατο της O’ Κόνορ και θυμήθηκε την καθαρή και πεντακάθαρη φωνή της, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές ικανότητες της σύνθεσης τραγουδιών που παρακίνησαν τις απόψεις της για την πολιτική, την πνευματικότητα, την ιστορία και τη φιλοσοφία.

Το αφιέρωμα, που αποκαλύφθηκε την Κυριακή, σχεδιάστηκε από το πρακτορείο The Tenth Man με έδρα το Δουβλίνο, σε συνδυασμό με τους ειδικούς της υπογραφής και της τοιχογραφίας Mack Signs. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από ένα ορόσημο πλοήγησης «ÉIRE» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που ανακαλύφθηκε ξανά το 2018 μετά από μια πυρκαγιά.

«Θέλαμε απλώς να δράξουμε την ευκαιρία για να σηματοδοτήσουμε τη στιγμή με μια τολμηρή δήλωση που συμβολίζει τι σήμαινε για αυτή τη μικρή χώρα μας», δήλωσε στο CNN ο Richard Seabrooke, εκτελεστικός διευθυντής του The Tenth Man.

Το τελευταίο «αντίο»

Το αφιέρωμα, που χρησιμοποιούσε το ιρλανδικό όνομα για την Ιρλανδία, εμφανίστηκε 11 ημέρες αφότου η αστυνομία βρήκε την τραγουδίστρια χωρίς τις αισθήσεις της στο διαμέρισμά της στο νότιο Λονδίνο. Η Ο’Κόνορ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών,προκαλώντας σοκ και θλίψη σε όλο τον κόσμο.

Μια δήλωση από την οικογένεια της αναφέρει ότι θα ταφεί την Τρίτη και ότι το κοινό θα μπορέσει να αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής όταν η ακολουθία θα περάσει την παραλία του Bray. «Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Harbour Bar, στο τέλος του Strand Road και θα συνεχίσει κατά μήκος της παραλίας μέχρι το άλλο άκρο του Strand Road, όπου η Σινέντ και η οικογένειά της θα συνεχίσουν σε μια ιδιωτική ταφή», ανέφεραν οι οικείοι της.

«Η Σινέντ αγαπούσε να ζει στο Bray και τους ανθρώπους σε αυτό. Με αυτήν την πομπή, η οικογένειά της θα ήθελε να αναγνωρίσει την έκρηξη αγάπης για εκείνη από τους ανθρώπους του Co Wicklow και όχι μόνο, από τότε που έφυγε την περασμένη εβδομάδα για να πάει σε άλλο μέρος».

«Έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για τη Σινέντ από τον πρόσφατο θάνατό της, δεν είμαι σίγουρος τι έχει απομείνει να πω», δήλωσε ο Richard Seabrooke, εκτελεστικός διευθυντής δημιουργικού του The Tenth Man. «Θέλαμε απλώς να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να σηματοδοτήσουμε τη στιγμή με μια τολμηρή δήλωση που συμβολίζει τι σήμαινε για αυτή τη μικρή χώρα μας».

Την περασμένη εβδομάδα, η γέφυρα του Samuel Beckett πάνω από το Liffey φωτίστηκε με στίχους από την αξεπέραστη επιτυχία της Ο’Κόνορ το 1990, με τίτλο Nothing Compares 2 U.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024