Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πωλήθηκε για 127 εκατ. ευρώ ένα από τα πιο εμβληματικά ακίνητα

ΗΠΑ: Πωλήθηκε για 127 εκατ. ευρώ ένα από τα πιο εμβληματικά ακίνητα

Το Copper Beech Farm, είναι ένα από τα ακριβότερα ακίνητα που πωλήθηκαν ποτέ στην Αμερική

Στις 2 Αυγούστου, μετά από 6 μήνες που βρίσκεται στις κτηματομεσιτικές αγορές, το Copper Beech Farm, το «παλάτι» που διαθέτει μια κύρια κατοικία 13.500 τετραγωνικών μέτρων, πωλήθηκε. Η γιγαντιαία αυτή συναλλαγή σημείωσε νέο ρεκόρ για την πολιτεία του Κονέκτικατ, η οποία εκτιμά ότι θα αποφέρει στα ταμεία της πάνω από 800.000 δολάρια φόρων.

Το Copper Beech Farm, αποτελεί ένα παραθαλάσσιο κτήμα στο Γκρίνουιτς χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής, που στο παρελθόν η αξία του είχε εκτιμηθεί μέχρι 150 εκατομμύρια δολάρια.

Η εν λόγω κατοικία είχε βγει στην αγορά ξανά το 2013, με τιμή εκκίνησης τα 190 εκατομμύρια δολάρια και πωλήθηκε το 2014 για 120 εκατομμύρια, γεγονός που αποτελούσε ρεκόρ για την ακριβότερη πώληση κατοικίας στην Αμερική εκείνη την εποχή.

Από τις πιο ακριβές πωλήσεις ακινήτων των ΗΠΑ

Η σημερινή συμφωνία πώλησης των 127 εκατ. ευρώ δημιουργεί πλέον νέο ρεκόρ για την ακριβότερη κατοικία που έχει πωληθεί ποτέ στην ιστορία της πολιτείας και την ένατη ακριβότερη πώληση κατοικίας στις ΗΠΑ.

«Η ευκαιρία να αγοράσει κανείς μια κατοικία αυτού του υψηλού διαμετρήματος είναι πραγματικά σπάνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Joseph Barbieri της Sotheby’s International Realty, ο οποίος ήταν ένας από τους υπεύθυνους που είχαν αναλάβει την πώληση του πολυτελούς οικήματος.

Το μεσιτικό γραφείο που είχε αναλάβει την πώληση του ακινήτου αποκάλυψε σχετικά με τον αγοραστή ότι γοητεύτηκε από το Copper Beech αφού διάβασε γι’ αυτό στην Wall Street Journal και επισκέφθηκε το κτήμα μέσα σε ένα μήνα από την στιγμή που δημοσιεύτηκε η αγγελία της πώλησης.

Η απαράμιλλη πολυτέλεια του Γκρίνουιτς

Το κτήμα που αρχικά ονομάστηκε Kincraig, δεσπόζει σε μια ιδιωτική χερσόνησο κατά μήκος του Long Island Sound και χρονολογείται από το 1898.

Από τότε, η κατοικία των περίπου 13.500 τετραγωνικών μέτρων έχει υποστεί πλήθος ανακινήσεων, με τους εσωτερικούς χώρους ωστόσο, να εξακολουθούν να παραπέμπουν στη βικτοριανή εποχή με την αρχική επένδυση από δρυ, τα ψηλά ταβάνια και τα εννέα μεγαλοπρεπή τζάκια.

Το ακίνητο είναι «εξοπλισμένο» με δύο ιδιωτικές παραλίες, ένα γήπεδο τένις με χορτάρι και μια πισίνα μήκους 22 μέτρων.

Περιλαμβάνει επίσης ένα πυργόσπιτο τριών υπνοδωματίων και μια πέτρινη κατοικία.

Οι περιφραγμένοι κήποι του περιλαμβάνουν επίσης έναν οπωρώνα με μήλα και δυο θερμοκήπια.

Ακόμα και αν οι κάτοικοι του Γκρίνουιτς δεν θα απολαύσουν οι ίδιοι το μεγαλείο του κτήματος, θα επωφεληθούν από την πώλησή του, καθώς η πόλη θα αποκομίσει σημαντικούς φόρους από την πώλησή του.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024