Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο οικοτουριστικό θέρετρο στην Αφρική διανέμει νερό

Το πρώτο οικοτουριστικό θέρετρο στην Αφρική διανέμει νερό

«Με αυτό το πρότζεκτ στοχεύουμε στο να κάνουμε προσβάσιμη την πιο βασική ανάγκη για νερό αντί να προσφέρουμε μια εμπειρία πολυτελείας, και να εμποδίσουμε πείνα, δίψα και αρρώστιες και θανάτους που προξενεί η έλλειψη».

Το πρώτο οικοτουριστικό θέρετρο στην Αφρική, το οποίο αυτόνομα παράγει πράσινη ενέργεια και νερό για την κοινότητα, σχεδίασε το γραφείο MASK Architects.

To BAOBAB Luxury Safari Resort έχει τη μορφή ενός συμπλέγματος καταλυμάτων από οξιά, αντλώντας από την τυπολογία ενός οικισμού τοπικής κοινότητας και το σχήμα του παμπάλαιου δέντρου μπαομπάμπ. Το πρότζεκτ δεν επιδιώκει μόνον να δημιουργήσει μια ειδυλλιακή πύλη προς τη φύση αλλά είναι ταυτοχρόνως και το πρώτο στάδιο σε σχέδιο των αρχιτεκτόνων να δημιουργήσουν μια βιώσιμη και οικολογική κοινότητα στην Αφρική.

Photo: Instagram

Photo: Instagram

Καθαρό νερό

Οι αρχιτέκτονες ενσωμάτωσαν σε κάθε κατάλυμα τεχνολογία παραγωγής πόσιμου νερού από τον αέρα: Tο σύστημα παράγει νερό από υγρασία, συλλέγοντας και συμπυκνώνοντας υγρασία από τον αέρα για να παράξει υγιεινό, καθαρό νερό για πόση.

Το θέρετρο διανέμει νερό σε κοινότητες όπου υπάρχει έλλειψη και οι αρχιτέκτονες τονίζουν: «Με αυτό το πρότζεκτ στοχεύουμε στο να κάνουμε προσβάσιμη την πιο βασική ανάγκη για νερό αντί να προσφέρουμε μια εμπειρία πολυτελείας, και να εμποδίσουμε πείνα, δίψα και αρρώστιες και θανάτους που προξενεί η έλλειψη».

Επαφή με τη φύση

Οι δομές είναι σχεδιασμένες για να καλέσουν τους επισκέπτες να συνδεθούν, σε μια απομακρυσμένη περιοχή, με τη φύση και την άγρια ζωή. Διαθέτουν όλες τις ανέσεις για άνετη διαβίωση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τομείς, από κατοικία, εστιατόριο, μπαρ, λάουντζ, σπα, γραφεία, γυμναστήρια και κέντρα εκπαίδευσης, παρατηρητήρια και άλλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024