Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη Diptyque boutique στην Αθήνα, ένας χώρος τέχνης και ιδιαίτερων αντικειμένων

Η πρώτη Diptyque boutique στην Αθήνα, ένας χώρος τέχνης και ιδιαίτερων αντικειμένων

Τον Σεπτέμβριο του 1961, ο Desmond Knox-Leet, η Christiane Montadre-Gautrot και ο Yves Coueslant απέκτησαν ένα παλιό κατάστημα στον αριθμό 34 της Λεωφόρου Saint-Germain στο Παρίσι.

Αυτό έμελλε να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του οίκου Diptyque, και εμβληματικό σημείο αναφοράς για το στυλ που όρισαν οι τρεις καλαίσθητοι ιδιοκτήτες από την αρχή – εκλεκτικό και κοσμοπολίτικο, ανήσυχο και ανοιχτό στην ομορφιά ολόκληρου του κόσμου.

Από τότε, κάθε νέα boutique Diptyque ανά την υφήλιο, αντικατοπτρίζει εκείνο ακριβώς το κατάστημα ορόσημο. Μοναδική και εκπληκτική – μία ένωση του DNA της Diptyque και της κουλτούρας της οικοδέσποινας χώρας, όπου αμέτρητα συλλεκτικά αντικείμενα μαρτυρούν αυτή την έλξη για τα ταξίδια, που είναι τόσο αγαπητά στον Οίκο. Η νέα boutique στην Αθήνα, κάνει αναδρομή στο αρχικό concept του αριθμού 34, αναδεικνύοντας την περιπλανώμενη φαντασία και την έντονη παρουσία της παραδοσιακής χειροτεχνίας και της δεξιοτεχνίας που μαζί αποτελούν την πηγή έμπνευσης των δημιουργιών του Οίκου, και φιλοξενούν μέσα σε 21 τ.μ, την αυθεντικότητα και την ποίηση που χαρακτηρίζουν την Diptyque από την ίδρυσή της.

Από την πρώτη στιγμή που διασχίζει κανείς την είσοδο με τη χάλκινη χειρολαβή, σμιλευμένη από το Γαλλικό εργαστήριο Forge Robert & Robert, και το πλατύσκαλο που είναι φτιαγμένο από verre églomisé (σ.σ. επιχρυσωμένο γυαλί στο πίσω μέρος με εφέ καθρέφτη), το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα και ζωγράφο Charlotte Bohn, η boutique δεσπόζει ως μια μεγάλη γιορτή των προϊόντων του Οίκου. Έπιπλα και αντικείμενα είναι σκόπιμα επιλεγμένα για τον υποβλητικό τους χαρακτήρα και τις διαφορετικές ιστορίες που αφηγούνται: οι χρωματιστοί τοίχοι και το δάπεδο από τερακότα δημιουργούν ένα ολόκληρο σύμπαν εκλεπτυσμένης κομψότητας που φέρνει στο μυαλό τόσο το σπίτι ενός απαιτητικού συλλέκτη όσο και μια συλλογή από ασυνήθιστα αντικείμενα.

Αντλώντας εξίσου έμπνευση από τη γοητεία των διαμερισμάτων στο Παρίσι – το λίκνο της Diptyque – και από τους κώδικες της Ελληνικής διακόσμησης, η boutique της Αθήνας συνδυάζει ένα αρχαϊκού στυλ λαβομάνο, που σμιλεύθηκε από το Γαλλικό εργαστήριο Bidal, με τοίχους σε λευκό χρώμα και Μεσογειακό μπλε. Η εντοιχισμένη βιβλιοθήκη ντυμένη σε έντονη κυανή απόχρωση, οι ακανόνιστες πέτρινες κόγχες και τα μασίφ ξύλινα ράφια, δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση με την μπρούτζινη κονσόλα της κεντρικής μονάδας.

Συνδυάζοντας το ξύλο και την πέτρα, το μπλε και το άσπρο, αυτό το σημείο στην καρδιά της Αθήνας θρέφει τόσο τις αισθήσεις και όσο την ψυχή. Οι επισκέπτες καλούνται να βιώσουν αυτές τις απολαύσεις και να ανακαλύψουν στην πορεία ότι κάθε χώρος εδώ είναι αφιερωμένος σε μια διαφορετική συλλογή και τις ιεροτελεστίες της: η συλλογή προϊόντων για το σπίτι, τα αρωματικά κεριά που είναι πλούσια σε floral, ξυλώδεις, πικάντικες ή ποώδεις νότες, η συλλογή αρωμάτων καθώς και η σειρά Art du Soin για το σώμα. Στα ράφια, συνδυαστικά με τη home collection, βρίσκουμε επιλογές με αξεσουάρ κεριών από τη συλλογή των διακοσμητικών αντικειμένων. Δημιουργίες που υπάρχουν απλά για να χαρίζουν ομορφιά στην καθημερινή μας ζωή, ξανά και ξανά.

Από τη λεωφόρο Saint-Germain μέχρι την Αθήνα, από το 1961 έως σήμερα, η ιστορία της Diptyque εξακολουθεί να μεταλαμπαδεύεται και να μεταδίδεται εκ νέου σε κάθε καινούρια τοποθεσία με το ίδιο πάθος, το ίδιο ανήσυχο πνεύμα και την ίδια εφευρετικότητα.

DIPTYQUE BOUTIQUE ATHENS
Βουκουρεστίου 6 – 210 3233789

*Photo credits: Stephane Muratet

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024