Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Εκτέλεσε υπήκοο Νότιας Κορέας για διακίνηση ναρκωτικών

Κίνα: Εκτέλεσε υπήκοο Νότιας Κορέας για διακίνηση ναρκωτικών

Είναι γεγονός πως οι εκτελέσεις ανθρώπων από την Κίνα ετησίως, παραμένουν κρατικό μυστικό.

Ένα γεγονός που ενδεχομένως πυροδοτήσει την ένταση μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας συνέβη στην Κίνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, υπήκοος της Νότιας Κορέας εκτελέστηκε στην Κίνα για διακίνηση ναρκωτικών, και το εν λόγω γεγονός αποτελεί κάτι σπάνιο για κάτοχο διαβατηρίου άλλου κράτους στη χώρα.

Ο κατηγορούμενος, εκτελέστηκε χθες Παρασκευή το πρωί, όπως επιβεβαίωσε στο γαλλικό Πρακτορείο, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την έκδοση της ετυμηγορίας από το λαϊκό δικαστήριο της Καντόνας – γνωστής επίσης με το όνομα Γκουανγκτζόου. Πρόκειται για τον κατηγορούμενο, τον οποίο Αρχές της Κίνας κατονόμασαν ως «Τζιάνγκ», και στα κορεατικά πιθανόν μεταγράφεται «Κανγκ».

«Το κινεζικό ποινικό δίκαιο ορίζει πως μπορεί να επιβάλλεται η ποινή του θανάτου για ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα που αφορούν τα ναρκωτικά. Όταν αλλοδαποί κατηγορούμενοι διαπράττουν έγκλημα στην κινεζική επικράτεια, η κινεζική νομοθεσία εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο» σημείωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο άνδρας είχε συλληφθεί το 2014 στην Κίνα έχοντας στην κατοχή του 5 κιλά μεθαμφεταμίνης, και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα στην εσχάτη των ποινών το 2019 και η ποινή του επιβεβαιώθηκε από ανώτερο δικαστήριο το 2020.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση εξέφρασε τη «λύπη της» μετά την εκτέλεση υπηκόου της χώρας.

«Κρατικό μυστικό» οι εκτελέσεις

Είναι γεγονός πως οι εκτελέσεις ανθρώπων από την Κίνα, ετησίως, παραμένουν κρατικό μυστικό, ωστόσο, οι καταδίκες και συνεπώς εκτελέσεις υπηκόων άλλων χωρών χαρακτηρίζονται εξαιρετικά σπάνιες.

Όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ επικαλούμενο το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», η πιο πρόσφατη εκτέλεση κατόχου διαβατηρίου δυτικής χώρας από της αρχές της Κίνας ήταν αυτή του Άκμαλ Σέικ, Βρετανού ο οποίος εκτελέστηκε το 2009 για διακίνηση ηρωίνης.

Όπως και άλλες χώρες της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, η Κίνα έχει δρακόντεια νομοθεσία σε ό,τι αφορά στα ναρκωτικά.

Αρκετοί αλλοδαποί έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών τα τελευταία χρόνια.

Το 2020, Αυστραλός καταδικάστηκε σε θάνατο στην Κίνα για διακίνηση ναρκωτικών. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Καντόνας τον Δεκέμβριο του 2013 με πάνω από 7,5 μεθαμφεταμίνης στις αποσκευές του, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

Το 2019, η Κίνα καταδίκασε σε θάνατο δυο Καναδούς πολίτες, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για διακίνηση ναρκωτικών, με φόντο τη ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων της χώρας με τον Καναδά.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024