Κίνα: Εκτέλεσε υπήκοο Νότιας Κορέας για διακίνηση ναρκωτικών
Είναι γεγονός πως οι εκτελέσεις ανθρώπων από την Κίνα ετησίως, παραμένουν κρατικό μυστικό.
Ένα γεγονός που ενδεχομένως πυροδοτήσει την ένταση μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας συνέβη στην Κίνα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, υπήκοος της Νότιας Κορέας εκτελέστηκε στην Κίνα για διακίνηση ναρκωτικών, και το εν λόγω γεγονός αποτελεί κάτι σπάνιο για κάτοχο διαβατηρίου άλλου κράτους στη χώρα.
Ο κατηγορούμενος, εκτελέστηκε χθες Παρασκευή το πρωί, όπως επιβεβαίωσε στο γαλλικό Πρακτορείο, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την έκδοση της ετυμηγορίας από το λαϊκό δικαστήριο της Καντόνας – γνωστής επίσης με το όνομα Γκουανγκτζόου. Πρόκειται για τον κατηγορούμενο, τον οποίο Αρχές της Κίνας κατονόμασαν ως «Τζιάνγκ», και στα κορεατικά πιθανόν μεταγράφεται «Κανγκ».
«Το κινεζικό ποινικό δίκαιο ορίζει πως μπορεί να επιβάλλεται η ποινή του θανάτου για ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα που αφορούν τα ναρκωτικά. Όταν αλλοδαποί κατηγορούμενοι διαπράττουν έγκλημα στην κινεζική επικράτεια, η κινεζική νομοθεσία εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο» σημείωσε το υπουργείο.
Σύμφωνα με το το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο άνδρας είχε συλληφθεί το 2014 στην Κίνα έχοντας στην κατοχή του 5 κιλά μεθαμφεταμίνης, και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα στην εσχάτη των ποινών το 2019 και η ποινή του επιβεβαιώθηκε από ανώτερο δικαστήριο το 2020.
Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση εξέφρασε τη «λύπη της» μετά την εκτέλεση υπηκόου της χώρας.
«Κρατικό μυστικό» οι εκτελέσεις
Είναι γεγονός πως οι εκτελέσεις ανθρώπων από την Κίνα, ετησίως, παραμένουν κρατικό μυστικό, ωστόσο, οι καταδίκες και συνεπώς εκτελέσεις υπηκόων άλλων χωρών χαρακτηρίζονται εξαιρετικά σπάνιες.
Όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ επικαλούμενο το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», η πιο πρόσφατη εκτέλεση κατόχου διαβατηρίου δυτικής χώρας από της αρχές της Κίνας ήταν αυτή του Άκμαλ Σέικ, Βρετανού ο οποίος εκτελέστηκε το 2009 για διακίνηση ηρωίνης.
Όπως και άλλες χώρες της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, η Κίνα έχει δρακόντεια νομοθεσία σε ό,τι αφορά στα ναρκωτικά.
Αρκετοί αλλοδαποί έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών τα τελευταία χρόνια.
Το 2020, Αυστραλός καταδικάστηκε σε θάνατο στην Κίνα για διακίνηση ναρκωτικών. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Καντόνας τον Δεκέμβριο του 2013 με πάνω από 7,5 μεθαμφεταμίνης στις αποσκευές του, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.
Το 2019, η Κίνα καταδίκασε σε θάνατο δυο Καναδούς πολίτες, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για διακίνηση ναρκωτικών, με φόντο τη ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων της χώρας με τον Καναδά.
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)










![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442