Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εντ Σίραν: Έχτισε παρεκκλήσι στο σπίτι του με τον δικό του ταφικό θάλαμο

Εντ Σίραν: Έχτισε παρεκκλήσι στο σπίτι του με τον δικό του ταφικό θάλαμο

Το κτήριο έχει σχήμα βάρκας και έναν στρογγυλό πύργο 25 ποδιών, όπου ο τραγουδιστής και τα αγαπημένα του πρόσωπα μπορούν να «καταφύγουν για περισυλλογή, προσευχή και χαλάρωση».

Το δικό του ιδιωτικό παρεκκλήσι, με θάλαμο ταφής, έχτισε στο σπίτι του στο Ανατολικό Σάφολκ ο Εντ Σίραν.

Ο διάσημος τραγουδιστής ζει εκεί με την σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά. Στα αρχικά σχέδιά του ήταν να χτιστεί ένα μεγάλο παρεκκλήσι αλλά αυτό απορρίφθηκε από τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτό που δημιουργήθηκε στην άκρη του κτήματος του είναι μικρότερο, έχει σχήμα βάρκας και έναν στρογγυλό πύργο 25 ποδιών, όπου ο ίδιος και τα αγαπημένα του πρόσωπα μπορούν να «καταφύγουν για περισυλλογή, προσευχή και χαλάρωση».

Οι εργασίες διήρκησαν σχεδόν 19 μήνες και κάποιοι από τους γείτονες αντιτάχθηκαν, δηλώνοντας ότι υπήρχαν ήδη αρκετές εκκλησίες στην περιοχή για να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους.

Το παρεκκλήσι στην άκρη του κτήματος. Πηγή: East Anglia News Service

Οι αντιδράσεις και η απάντηση

«Η περιοχή εξυπηρετείται από τοπικές εκκλησίες και αισθάνομαι ότι δεν χρειάζεται ένα τόσο γνωστό άτομο να δημιουργήσει το δικό του χώρο, όταν υπάρχουν τέτοια υπέροχα μέρη λατρείας τριγύρω. Επιπλέον, υπάρχει ταφικός θάλαμος στο κτήριο και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Είναι οι διασημότητες τόσο αποκομμένες από την πραγματικότητα και ακόμα και ο θάνατός του πρέπει να μείνει μακριά από εμάς τους υπόλοιπους;», ανέφερε στη Sun η Άννα Γουντς, γειτόνισσα και μέλος του συμβουλίου.

«Πρόκειται για έναν ιδιωτικό χώρο καταφυγής για περισυλλογή και προσευχή και εορτασμό σημαντικών ορόσημων της ζωής και της οικογένειας. Ο Εντ Σίραν έχει συχνά καλεσμένους στο σπίτι του ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από πολλές χώρες, θρησκείες και έχουν άλλα έθιμα. Έτσι, επιδιώκει να προσφέρει έναν χώρο, στον οποίο ο ίδιος, η οικογένειά του και οι καλεσμένοι του μπορούν να αποσυρθούν για περισυλλογή, προσευχή και χαλάρωση, να συναντηθούν και να διαλογιστούν με ειρήνη και ασφάλεια», απάντησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Donald Insall Associates, που ανέλαβε το παρεκκλήσι.

Με ειδική άδεια οι γάμοι

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Εντ Σίραν έλαβε την άδεια να προσθέσει μια κρύπτη ταφής που να χωράει δύο σωρούς. Επίσης, εγκρίθηκε η τοποθέτηση ενός αλεξικέραυνου πάνω από το παρεκκλήσι.

Οι τοπικοί σύμβουλοι διευκρινίζουν ότι ο Εντ Σίραν θα χρειαστεί άδεια εάν θέλει να κάνει γάμους στο παρεκκλήσι, αλλά αυτό θα συνεπαγόταν το άνοιγμα στο κοινό για τρία χρόνια.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o διάσημος τραγουδιστής έχει αγοράσει πέντε γειτονικά ακίνητα για να δημιουργήσει το αγροτικό του καταφύγιο και έχει ξοδέψει πάνω από 3 εκατομμύρια λίρες σε ανακαινίσεις και έχει κατασκευάσει τη δική του παμπ, δεντρόσπιτο, υπόγεια αίθουσα μουσικής, γήπεδο ποδοσφαίρου και χώρο ψυχαγωγίας με υδρομασάζ και τζάκι.

Το σχέδιο του παρεκκλησίου. Πηγή: Daily Mail

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024