Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τρεις τουρίστριες τραυματίστηκαν από επίθεση ενυδρίδας

ΗΠΑ: Τρεις τουρίστριες τραυματίστηκαν από επίθεση ενυδρίδας

Αν και θεωρείται χαριτωμένο, με το μικρό κεφάλι του να προεξέχει από το νερό και τα μικρά ευκίνητα πόδια του, το άγριο ζώο δεν παύει να είναι επικίνδυνο, ειδικά αν νιώσει ότι απειλείται

Μια ενυδρίδα τραυμάτισε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης τρεις τουρίστριες στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, μία από τις οποίες σοβαρά, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Τα τρία θύματα, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, που κατέβαιναν ήρεμα με φουσκωτά στρώματα τον ποταμό Τζέφερσον στην Πολιτεία της Μοντάνα, δέχθηκαν επίθεση από μια ποταμίσια ενυδρίδα.

«Γύρω στις 20.30, οι τρεις γυναίκες είδαν μία ή δύο ενυδρίδες. Μια ενυδρίδα πλησίασε και τους επιτέθηκε», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Οι τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν» και «η μία από αυτές, της οποίας τα τραύματα ήταν πιο σοβαρά, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο».

Αν και θεωρείται χαριτωμένο, με το μικρό κεφάλι του να προεξέχει από το νερό και τα μικρά ευκίνητα πόδια του, το άγριο ζώο δεν παύει να είναι επικίνδυνο, όπως επισημάνθηκε.

«Παλέψτε να φύγετε αν δεχθείτε επίθεση»

«Παρότι οι επιθέσεις από ενυδρίδες είναι κάτι σπάνιο, αυτές μπορεί να θέλουν να προστατεύσουν» τα μικρά τους, τον χώρο και την τροφή τους, προειδοποιούν οι αρχές, συνιστώντας στο κοινό να κρατά αποστάσεις από αυτά τα ζώα.

Σε περίπτωση επίθεσης ενυδρίδας, πάντως, «παλέψτε» και φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε προς την ξηρά, προσέθεσαν χαρακτηριστικά.

Στα μέσα Ιουλίου, μια πεντάχρονη θαλάσσια ενυδρίδα έγινε πρωτοσέλιδο στον αμερικανικό Τύπο, αφού επιτέθηκε σε μια ομάδα σέρφερ στη Σάντα Κρουζ, στο Σαν Φρανσίσκο, για να τους αρπάξει την πολύτιμη σανίδα.

Ένα βίντεο με το ζώο, που φαίνεται να σκαρφαλώνει τολμηρά σε μια σανίδα κάτω από το τρομαγμένο βλέμμα ενός λάτρη του θαλάσσιου σκι και το ζώο να καταλήγει να δαγκώνει τη σανίδα, έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024