Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Σίγησε ιστορική καμπάνα κι έχασαν τον ύπνο τους

Ιταλία: Σίγησε ιστορική καμπάνα κι έχασαν τον ύπνο τους

Η πόλη θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Οι διαμαρτυρίες των τουριστών ανάγκασαν την καμπάνα ενός ιστορικού πύργου σε πόλη της Τοσκάνης στην Ιταλία να σιγήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση έχει προκαλέσει την αντίδραση των ντόπιων, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να κοιμηθούν αν δεν ακούσουν τους ήχους της.

Η καμπάνα βρίσκεται στον πύργο του ρολογιού στην κεντρική πλατεία της πόλης Πιέντσα στην Τοσκάνη. Τα κτίσματα της πλατείας χρονολογούνται από την εποχή της Αναγέννησης καθώς η κατασκευή τους ξεκίνησε το 1459 και η πόλη θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο που θέλουν να θαυμάσουν τα γραφικά σοκάκια με την αναγεννησιακή ομορφιά τους.

Η καμπάνα χτυπούσε ανά 30 λεπτά αλλά μετά από έντονα παράπονα επισκεπτών ότι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν ανάγκασε τις Αρχές να σταματήσουν τον ήχο της από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 7:00 το πρωί σύμφωνα με τον Independent.

Μιλώντας στο CNN, ο δήμαρχος της πόλης Πιέντσα, Μανόλο Γκαρόσι ανέφερε πως η καμπάνα δεν χτυπάει καθώς πρέπει ο δήμος να συμμορφωθεί με έναν νόμο του 2017 σχετικά με την ηχορύπανση που απαιτεί να επικρατεί ησυχία εκείνες τις ώρες.

«Είχα παράπονα από επισκέπτες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων, οι οποίοι είναι επίσης κάτοικοι», προσέθεσε. «Τα παράπονα άρχισαν αφότου ψηφιοποιήσαμε τον ήχο της καμπάνας και του ρολογιού πριν από 18 μήνες».

Οι κάτοικοι δεν κοιμούνται επειδή δεν χτυπάει η καμπάνα

Μπορεί η απόφαση να ικανοποίησε τους τουρίστες ωστόσο κάποιοι από τους 2.100 κατοίκους της πόλης μιλώντας στο κρατικό δίκτυο RAI  δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι συνηθισμένοι με την ησυχία κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που τους κρατάει ξύπνιους. Άλλοι ανέφεραν ότι είναι αντίθετοι με την απόφαση καθώς το χτύπημα της καμπάνας αποτελούσε κομμάτι της κουλτούρας της πόλης.

«Γεννηθήκαμε εδώ, έχουμε συνηθίσει να το ακούμε κατά τη διάρκεια της νεκρικής σιγής της νύχτας. Στην απόλυτη ησυχία, ήταν ένα σημάδι ζωής», είπε χαρακτηριστικά ένας ντόπιος κάτοικος στο RAI.

Πάντως, μιλώντας  στην Telepraph, ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε της απόφασης του, λέγοντας πως «δεν είμαστε οι μόνοι που το κάνουμε αυτό. Άλλες πόλεις που έχουν πύργους με καμπάνες έχουν κάνει το ίδιο πράγμα».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024