Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επισφραγίζεται η ηλεκτρική προοπτική για τα διακριτικά GTI

Επισφραγίζεται η ηλεκτρική προοπτική για τα διακριτικά GTI

H γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser που εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει τη συνέχιση των διακριτικών GTI και στο ηλεκτρικό μέλλον

Τα διακριτικά GTI αποτελούν από τα πλέον αναγνωρίσιμα στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας όντας ταυτόσημα με το σύμπαν επιδόσεων της VW. Όπως όλα δείχνουν και όπως επιβάλει η ευρεία απήχησή τους και η κοινή λογική δεν πρόκειται να τα αφήσει να σβήσουν στην νέα ηλεκτρική εποχή, επιβεβαιώνοντας πλέον κατά κάποιο τρόπο και επισήμως την συνέχιση τους αν και με διαφορετικό τεχνολογικό πρόσημο.

Για την ακρίβεια η VW φέρεται να έχει ήδη καταθέσει προς κατοχύρωση το σήμα GTI με μια μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με σήμερα καθώς τα καταληκτικό «Ι» αντικαθίσταται από ένα κεραυνό, αποτυπώνοντας ανάγλυφα τις προθέσεις της γερμανικής φίρμας.

Όπως είναι γνωστό, προς το παρόν η VW έχει επιλέξει να σηματοδοτεί τις ισχυρότερες, σπορ προσανατολισμού εκδόσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της με τα διακριτικά GTX, ωστόσο βάσει της νέας εξέλιξης, προοδευτικά αυτά αναμένεται να αντικατασταθούν με τα νέα GTI που είναι συνυφασμένα με τον κόσμο των επιδόσεων από το 1975 όταν έκαναν την εμφάνισή τους στο Golf.

Παρεμπιπτόντως η ονομασία του μικρομεσαίου hatchback είναι η δεύτερη που δεδομένα θα επιβιώσει την νέα ηλεκτρική εποχή όπως είχε επιβεβαιώσει στο πρόσφατο παρελθόν ο Thomas Schafer, επικεφαλής της φίρμας, ο οποίος συνοπτικά είχε πει ότι δεν θα ήταν λογικό να αγνοήσει κανείς την αναγνωρισιμότητα και την απήχηση της συγκεκριμένης ονομασίας.

Σε ό,τι αφορά το Golf η VW έχει ήδη δώσει μια πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό μέλλον του διαχρονικά δημοφιλέστερου μοντέλου της με το ID.2all concept το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στην χρονιά. Μάλιστα κάθε άλλο πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η νέα εποχή των διακριτικών GTI να εγκαινιαστεί μαζί με το νέο ηλεκτρικό Golf το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του αφού η τρέχουσα γενιά του ολοκληρώσει τον κύκλο της.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024