Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σήμα ανανέωσης και διεύρυνσης στον Δήμο Αθηναίων

Σήμα ανανέωσης και διεύρυνσης στον Δήμο Αθηναίων

Με εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε χθες ο Κώστας Μπακογιάννης, με τον οποίο συστρατεύονται ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Κρίστοφ Βαζέχα και ο Βασίλης Καλλίδης

Τριπλό μήνυμα ανανέωσης, διεύρυνσης και συμπερίληψης επιδιώκει ο Κώστας Μπακογιάννης μέσα από τους υποψηφίους του συνδυασμού του «Αθήνα Ψηλά», με τον οποίο διεκδικεί τη δεύτερη θητεία στην Αθήνα, υπό τη στήριξη της ΝΔ τόσο για τον Δήμο όσο και για την ΚΕΔΕ μετά τις αυτοδιοικητικές μάχες του Οκτωβρίου.

Για συστράτευση στον κοινό στόχο «να δουλέψουμε για μια Αθήνα που ακούμε και καταλαβαίνουμε» μίλησε ο Μπακογιάννης εν όψει της 8ης Οκτωβρίου και, σκιαγραφώντας το σκεπτικό συγκρότησης του ψηφοδελτίου, επεσήμανε ουσιαστικά τον συνδυασμό εμπειρίας και ανανέωσης. Εξ ου και οι αναφορές τόσο σε νέα πρόσωπα που, κατά τον ίδιο, «συμβολίζουν ατομικές μάχες, αλλά και συλλογικούς αγώνες» όσο και στα παλιότερα στελέχη της παράταξης «που εργάστηκαν σκληρά και έφεραν αποτέλεσμα». Η λίστα των υποψηφίων δείχνει σταθερό τον βασικό κορμό προσώπων αλλά νέες «ενέσεις» ηλικιακά και όχι μόνο.

Για «δυναμική, υπερκομματική, αποφασισμένη» ομάδα έκανε λόγο η «Αθήνα Ψηλά» περιγράφοντας τους 351 υποψηφίους (δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους) ως «καθρέπτη της πραγματικής Αθήνας» και της ανθρωπογεωγραφίας της. Συμβολισμός επιδιώχθηκε μεταξύ άλλων και με τη συστράτευση τουλάχιστον ενός εκπροσώπου από κάθε μια από τις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Μεταξύ των υποψηφίων – και ως σινιάλο διεύρυνσης πέραν στενών «τειχών» (είτε κομματικών είτε επαγγελματικών) – είναι ο δάσκαλος ειδικής αγωγής Βασίλης Αγγελόπουλος, ο οποίος έχει εμπειρία ετών στον Δήμο, έχοντας υπάρξει και  εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον Παύλο Γερουλάνο, επίσης ο δικηγόρος Βασίλης-Πάρις Καπερνάρος, γιος του Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο νυν δημοτικό συμβούλιο. Στον συνδυασμό εντάχθηκαν ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού στην προηγούμενη γαλάζια τετραετία Νικόλας Γιατρομανωλάκης και η Ντόρα Βυζοβίτη, κόρη του αείμνηστου Χρίστου Βυζοβίτη, επί σειρά ετών βουλευτή της ΝΔ στην Πέλλα και στενή συνεργάτρια του Κώστα Καραμανλή.

Συνδυασμός εμπειρίας και ανανέωσης

Το βάρος έπεσε, σύμφωνα με συνεργάτες του Μπακογιάννη, σε μια εικόνα συμπεριληπτικότητας με εκπροσώπηση της επιστημονικής κοινότητας, του πολιτισμού, της εργασίας, του αθλητισμού, της κοινωνίας του πολιτών. Εντός, μεταξύ άλλων, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Κρίστοφ Βαζέχα και από τον καλλιτεχνικό χώρο μεταξύ άλλων η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά, ο εικαστικός, ηθοποιός και τραγουδιστής Αγγελος Παπαδημητρίου, η παραγωγός Φρόσω Ράλλη, η μουσικός και συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη, κόρη της Νίτσας Λουλέ και ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη, ο συγγραφέας Αγγελος Προβιάς.

Ανοίγματα σε ευρύτερα ακροατήρια και γενιές επιδιώκονται επίσης με τον σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια, τον συνδημιουργό και πρόεδρο του Animasyros Βασίλη Καραμητσάνη, τον σεφ Βασίλη Καλλίδη, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο και τη μικρότερη σε ηλικία υποψήφια (αριστούχος στις φετινές Πανελλαδικές) Παναγιώτα Στεργιοπούλου. Υποψήφιος είναι και ο Δημήτρης Περαντζάκης, που βίωσε το καθεστώς αστεγίας και με τη συνδρομή των κοινωνικών δομών του Δήμου Αθηναίων κατάφερε να ξαναπατήσει στα πόδια του.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024