Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Real Estate: Οι κορυφαίες αναπτύξεις παγκοσμίως σύμφωνα με τον Nasdaq

Real Estate: Οι κορυφαίες αναπτύξεις παγκοσμίως σύμφωνα με τον Nasdaq

Ανάμεσα σε διάφορα έργα που βρίσκονται εν εξελίξει στις ΗΠΑ, την Ευρώπη ή τη Μέση Ανατολή, περιλαμβάνεται και η ανάπλαση στο Ελληνικό

Τα κορυφαία projects στον τομέα του real estate, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάζονται σε άρθρο που φιλοξενείται στον ιστότοπο του Nasdaq. Σε αυτά, ανάμεσα σε διάφορα έργα που βρίσκονται εν εξελίξει στις ΗΠΑ, την Ευρώπη ή τη Μέση Ανατολή, περιλαμβάνεται και το έργο της ανάπλασης στο Ελληνικό.

Το Ελληνικό

Στο άρθρο σημειώνεται ότι το Ελληνικό βρίσκεται στην ηλιόλουστη Αθηναϊκή Ριβιέρα, μόλις 20 λεπτά μακριά από την Ακρόπολη, και αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. «Το έργο στοχεύει να γίνει ένας σημαντικός προορισμός για τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις και την κατοικία, προσφέροντας στην ουσία μια έξυπνη πόλη ενσωματωμένη σε μια άλλη πόλη. Τα 2,3 τετραγωνικά μίλια του Ελληνικού θα προσφέρουν κατοικίες επώνυμες, παραθαλάσσιες και ανάμεσα σε πάρκα, καθώς και ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και εμπορικά γραφεία. Οι ανέσεις περιλαμβάνουν ιδιωτικό πάρκο, μαρίνα, σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υγείας, καθώς και πολιτιστικούς χώρους. Με εκτιμώμενες 10.000 κατοικίες και 27.500 τετραγωνικά μίλια γραφείων, η έκταση στην οποία βρισκόταν το πρώην Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελληνικού αναμένεται τώρα να προσελκύσει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

»Το γενικό σχέδιο του έργου αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάστηκε από το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Με επικεφαλής την LAMDA Development, το έργο δίνει μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα, τον τουρισμό και την προσβασιμότητα, εξασφαλίζοντας πιστοποιήσεις όπως LEED και SITES. Η πρώτη φάση αναμένεται να εγκαινιαστεί το 2025, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να γίνετε πρώιμος επενδυτής σε ένα από τα πιο υποσχόμενα έργα της Ευρώπης.»

Hudson Yards (Νέα Υόρκη)

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, το Hudson Yards, που βρίσκεται στο New West Side του Μανχάταν, είναι «κάτι πολύ περισσότερο από το μεγαλύτερο έργο ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόλις ολοκληρωθεί, το Hudson Yards θα καλύπτει 28 στρέμματα στα οποία θα συνυπάρχουν δύο πύργοι γραφείων (10 και 30 Hudson Yards), ένα εμπορικό κέντρο, τέσσερα κτίρια κατοικιών με υψηλής ποιότητας διαμερίσματα και γραφεία, ένα κέντρο τεχνών και η περίπλοκη σπειροειδής σκάλα του Thomas Heatherwick, γνωστή ως “Vessel”.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης 14 στρέμματα δημόσιων χώρων, περισσότερα από 100 καταστήματα και εστιατόρια και το ξενοδοχείο Equinox, αυξάνοντας περαιτέρω τα δυνητικά έσοδά του και την αξία που προσφέρει στους κατοίκους του. Εταιρείες όπως η L’Oreal, η Boston Consulting Group, η VaynerMedia, η SAP, η Warner Media, η Wells Fargo, η Equinox, η BlackRock, η Accenture, η Amazon, η Ernst & Young και η Pfizer νοικιάζουν ήδη χώρους γραφείων στο Hudson Yards. Σύμφωνα με την Avison Young, το 9,8% των χώρων γραφείων στο Hudson Yards ήταν διαθέσιμο προς μίσθωση στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023, από 37% πριν από ένα χρόνο.»

«Με εκτιμώμενους 26.966 κατοίκους», συνεχίζει το δημοσίευμα, «το Hudson Yards σημείωσε επιτυχία και στην αγορά κατοικιών. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς την εμπειρία και τη φήμη που έχουν αποκτήσει με την πάροδο των ετών οι Related Companies και Oxford Properties Group, οι δύο εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων που ηγούνται του έργου.»

Union Park (Τορόντο)

Το Union Park, που βρίσκεται στο κέντρο του Τορόντο, «υπόσχεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη πόλης μικτής χρήσης», αναφέρεται στον ιστότοπο του Nasdaq. «Με εκτιμώμενο κόστος 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το Union Park θα προσφέρει πάνω από 800 ενοικιαζόμενες κατοικίες, δύο πύργους αφιερωμένους σε χώρους γραφείων, έναν ολοκληρωμένο παιδικό σταθμό, 200.000 τετραγωνικά πόδια χώρων λιανεμπορίου και μια σκεπαστή αυλή γνωστή ως “χειμερινός κήπος”.

»Με μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα, το έργο έχει επίσης διαθέσει πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια για πάρκα και άλλες βελτιώσεις, διασφαλίζοντας ότι η ανάπτυξη θα ενσωματωθεί με θετικό τρόπο στη γύρω γειτονιά. Το Union Park έχει επίσης σχεδιαστεί έτσι ώστε να πληροί όλα τα πρότυπα που απαιτούνται για την επίτευξη πλατινένιας πιστοποίησης Leed.

»Ο σχεδιασμός του έργου έγινε υπό την καθοδήγηση αρχιτεκτονικών γραφείων όπως οι Pelli Clarke & Associates, Adamson Associates και OJB, εξασφαλίζοντας ένα μοναδικό και μοντέρνο στυλ που είναι επίσης συμβατό με τους στόχους βιωσιμότητας. Ο εργολάβος πίσω από το έργο είναι η Oxford Properties Group, η οποία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο άνω των 23 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών σε ολόκληρο τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.»

Al Habtoor Tower (Ντουμπάι)

Το Al Habtoor Tower, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, «βρίσκεται στην καρδιά της πόλης Al Habtoor City και είναι ένα κτίριο 82 ορόφων, το οποίο διαθέτει πάνω από 1.600 πολυτελή διαμερίσματα και 22 sky villas έως και τριών υπνοδωματίων, με εκπληκτική θέα στην πόλη και απαράμιλλες ανέσεις. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα έργα στο Ντουμπάι στις μέρες μας, ο πύργος δίνει μεγάλη έμφαση στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό, καθώς και στους αυτοματισμούς υψηλής τεχνολογίας.

»Ο πύργος προορίζεται να είναι μια κάθετη πόλη στην οποία οι κάτοικοί της θα έχουν πρόσβαση σε όλα όσα χρειάζονται καθημερινά. Ο όμιλος Al Habtoor Group, ο κατασκευαστής του έργου, έχει κατασκευάσει πάνω από 14 ξενοδοχεία και κατοικίες παγκόσμιας κλάσης σε όλο τον κόσμο στα 50 χρόνια της ύπαρξής του.

»Ενώ πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές σχετικά με τις ίδιες τις ανέσεις και τις υπηρεσίες, η φήμη του ομίλου ήταν ήδη αρκετή για να συγκεντρώσει την προσοχή εθνικών και διεθνών επενδυτών. Με εταιρείες όπως η Morgan Stanley να αναμένουν ράλι στην αγορά ακινήτων του Ντουμπάι τα επόμενα χρόνια, πρόκειται σίγουρα μια περιοχή που κάθε επενδυτής ακινήτων πρέπει να παρακολουθεί.

AMAALA (Σαουδική Αραβία)

Το AMAALA, που βρίσκεται κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, αποτελεί μέρος των σχεδίων της χώρας για το «Όραμα 2030». Όπως σημειώνεται, «το μεγαλεπήβολο έργο είναι εμπνευσμένο από την Ερυθρά Θάλασσα και στοχεύει να γίνει ο μεγαλύτερος οικογενειακός προορισμός ευεξίας στην περιοχή, χρησιμοποιώντας τα 4.155 τετραγωνικά χιλιόμετρα του για να προσφέρει “μοναδικές και αναζωογονητικές εμπειρίες στους επισκέπτες”.

»Το AMAALA θα προσφέρει πάνω από 3.000 δωμάτια ξενοδοχείων και 800 κατοικίες, καθώς και εγκαταστάσεις αναψυχής, όλες σχεδιασμένες γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και ένα νέο κορυφαίο παγκοσμίως ινστιτούτο θαλάσσιας ζωής και έναν όμιλο σκαφών αναψυχής. Εκτιμάται ότι θα παρουσιαστούν επίσης 200 καταστήματα μόδας υψηλών προδιαγραφών και κέντρα τέχνης, ώστε να καταστεί το AMAALA ένας κορυφαίος προορισμός για τουρίστες τέχνης.

»Αρχικά υπό την ηγεσία μιας εταιρείας με το ίδιο όνομα (AMAALA), ο κατασκευαστής ένωσε τελικά τις δυνάμεις του με την Red Sea Development Company για να σχηματίσουν την Red Sea Global, τον οργανισμό που είναι τώρα υπεύθυνος για το έργο. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εντός του φυσικού καταφυγίου του πρίγκιπα Mohammed bin Salman, το έργο λειτουργεί ανεξάρτητα από την κυβέρνηση.»

Diriyah Gate (Σαουδική Αραβία)

Στη Σαουδική Αραβία όμως βρίσκεται εν εξελίξει άλλο ένα γιγαντιαίο έργο, με την ονομασία Diriyah Gate. Όπως σημειώνεται στον ιστότοπο του Nasdaq, το έργο «επικεντρώνεται στην προσέλκυση τουριστών και κατοίκων από όλες τις γωνιές του κόσμου. Ευρισκόμενο δίπλα στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς At-Turaif, το έργο αυτό διαθέτει ιστορικά απομεινάρια από παλιά παλάτια, τζαμιά και άλλα κτίρια, ενώ παράλληλα προσφέρει όλες τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής και της πολυτέλειας.

»Με σκοπό να γίνει ένα πολιτιστικό κέντρο, το έργο αυτό θα προσφέρει τα πάντα, από εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης μέχρι μοναδικά μουσεία, ενώ υπόσχεται να εγκαινιάζει “νέα περιουσιακά στοιχεία” κάθε χρόνο μέχρι το 2030. Με περίπου 38 ξενοδοχεία και θέρετρα από μάρκες όπως το Ritz-Carlton και το Park Hyatt, 400 πολυτελή καταστήματα και αρκετά παζάρια, οι πάνω από 100.000 νέοι κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν σίγουρα πρόσβαση σε όλα όσα χρειάζονται για μια μοναδική εμπειρία.

Το έργο διευθύνεται επί του παρόντος από την Αρχή Ανάπτυξης της Πύλης Diriyah στο πλαίσιο του «Οράματος 2030», πράγμα που σημαίνει ότι το έργο έχει την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης της χώρας. Απαιτώντας πάνω από 63 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του, το έργο Diriyah Gate έχει ήδη γίνει μια από τις μεγαλύτερες και πιο πολύπλοκες αναπτύξεις στον κόσμο, αλλά και μια από τις πιο ελπιδοφόρες.

MilanoSesto

Το MilanoSesto, που βρίσκεται στο δήμο Sesto San Giovanni του Μιλάνου, «είναι ένα έργο αστικής ανάπλασης που καλύπτει μια έκταση άνω των 370 στρεμμάτων. Χτισμένο γύρω από τις ιδέες της κοινωνικής ένταξης και της βιωσιμότητας, η ανάπτυξη αυτή επιδιώκει να δημιουργήσει μια κοινότητα στην οποία η καθημερινή ζωή, η εργασία και οι σπουδές είναι εφικτές. Με αυτόν τον σκοπό κατά νου, το MilanoSesto δεν επικεντρώνεται στην πολυτελή διαβίωση, αλλά μάλλον στη δημιουργία μιας ισορροπίας στην οποία διαφορετικές ομάδες ανθρώπων μπορούν να συνεργαστούν και να ευδοκιμήσουν.

»Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025, ενώ η κατασκευή του πρώτου σταδίου του έργου ξεκίνησε το 2021. Αυτό το τμήμα του έργου δεν θα προσφέρει μόνο προσιτά ενοίκια που θα απευθύνονται σε φοιτητές, οικογένειες και ηλικιωμένους, αλλά και χώρους συνεργασίας, εγκαταστάσεις φροντίδας παιδιών, μια περιοχή υγείας και έρευνας, έναν νέο σιδηροδρομικό σταθμό, εμπορικούς χώρους, αθλητικές εκδηλώσεις και πάνω από 45 εκτάρια χώρων πρασίνου.

»Επικεφαλής του έργου είναι η παγκόσμια επενδυτική εταιρεία Hines και η εταιρεία διαχείρισης εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων Prelios, δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες στον παγκόσμιο κλάδο των ακινήτων. Ακριβώς όπως και με το Ελληνικό, η Foster + Partners έχει επίσης σχεδιάσει το γενικό σχέδιο για το έργο αυτό, διασφαλίζοντας ότι η βιωσιμότητα, η άνεση και η κοινότητα θα ληφθούν υπόψη εξ αρχής».

Louvre Abu Dhabi Residences (Άμπου Ντάμπι)

«Ακριβώς δίπλα στο μουσείο τέχνης Louvre Abu Dhabi», σημειώνεται στο άρθρο, «αυτή η υπερπολυτελής οικιστική ανάπτυξη έχει ως στόχο να φέρει τον πολυτελή τρόπο ζωής και τις τέχνες πιο κοντά από ποτέ. Το έργο αποτελεί το αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης για κατοικίες υψηλής ποιότητας στην περιοχή, ειδικά μεταξύ εκείνων που αναζητούν τις καλύτερες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αρχιτεκτονικές εμπειρίες.

»Εκτός από τα 400 διαμερίσματα με έως και τρία υπνοδωμάτια, το Louvre Abu Dhabi Residences θα διαθέτει επίσης πέντε ρετιρέ, το πολυτελές σαλόνι “La Salon Detente”, ένα ιδιωτικό θέατρο χωρητικότητας 12 ατόμων, ένα καλά εξοπλισμένο γυμναστήριο με σάουνες, αίθουσα γιόγκα και διαλογισμού, εσωτερικό παιδότοπο για παιδιά, πισίνες, κατάστρωμα ηλιοβασιλέματος, ουράνιο κήπο και πολλά άλλα. Όλοι αυτοί οι χώροι θα διαθέτουν έργα τέχνης και γλυπτά εμπνευσμένα από το μουσείο, φέρνοντας την τέχνη στην καθημερινότητα των κατοίκων.

»Η Aldar Properties, αποδεδειγμένα βετεράνος και ειδικός στη δημιουργία βιώσιμων κοινοτήτων, είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του έργου Louvre Abu Dhabi Residences. Παρά την πολυτελή φύση του έργου, η Aldar έχει εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πληρωμών που έχει ήδη προσελκύσει επενδυτές που επιθυμούν να επωφεληθούν από τα ακίνητα μόλις ολοκληρωθούν το 2025».

New Cairo Capital (Αίγυπτος)

Η λίστα κλείνει με το Νέο Κάιρο, που θα αποτελέσει το νέο διοικητικό κέντρο της Αιγύπτου. «Αν και δεν πρόκειται για μεμονωμένη ανάπτυξη ακινήτων αλλά για το επόμενο στάδιο της μετακίνησης της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, το New Cairo Capital αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ακινήτων της τελευταίας δεκαετίας», σημειώνεται στο δημοσίευμα. «Γνωστή και ως Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα, η νέα αυτή πόλη αντιπροσωπεύει ένα κοινό αιγυπτιακό όνειρο καθώς εμπορικές, οικιστικές και ψυχαγωγικές περιοχές που συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν ένα νέο πολιτιστικό κέντρο παγκόσμιας κλάσης.

»Με πάνω από 725 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 490 είναι επί του παρόντος διαθέσιμα για ανάπτυξη, η Νέα Πρωτεύουσα του Καΐρου αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 1,75 εκατομμύρια μόνιμες θέσεις εργασίας και να προσελκύσει πάνω από 6,5 εκατομμύρια κατοίκους. Η έξυπνη πόλη αναμένεται να κοστίσει περίπου 59 δισεκατομμύρια δολάρια και να χρησιμεύσει ως μέσο για την ανακούφιση της αυξανόμενης πληθυσμιακής πυκνότητας στο Παλαιό Κάιρο.

Μέχρι στιγμής, η Νέα Πρωτεύουσα του Καΐρου έχει δεχθεί 14 υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες, ένδειξη της πίστης της κυβέρνησης στο έργο. Εταιρείες όπως η Siemens, η China State Construction Engineering Corporation, η Huawei, η Mastercard, η Nokia, η FourSeasons και η Orange έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον ή έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη της νέας πόλης.»

Πηγή: Ot.gr

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024