Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη - Έκλεισε παραλία μετά από αναφορά για νάρκες

Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη – Έκλεισε παραλία μετά από αναφορά για νάρκες

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση το γραφείο του Περιφερειάρχη της Κωνσταντινούπολης.

Συναγερμός σήμανε στην Κωνσταντινούπολη μετά από αναφορά πως βρέθηκαν νάρκες σε παραλία. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ ο συναγερμός σήμανε όταν ένας κάτοικος που έκανε αμέριμνος το μπάνιο του σε παραλία στο Σοφουλάρ στην περιοχή Σίλε, βγήκε έντρομος έξω και ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές ότι ανακάλυψε στον βυθό κάτι που έμοιαζε με νάρκη.

Το περιστατικό συνέβη στις 28 Ιουλίου και η αστυνομία έσπευσε αμέσως στο σημείο απομακρύνοντας τους λουόμενους και απέκλεισε την περιοχή. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών (SAS), η οποία και πραγματοποίησε έρευνες και μετά από κατάδυση που έγινε στις 30 Ιουλίου εντόπισε περίπου 30 οβίδες πυροβολικού αρκετά παλιές, πιθανότατα από τον Α’ ή Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν είχαν εκραγεί και μεταφέρθηκαν στην περιοχή από τα θαλάσσια ρεύματα.

Έτσι προγραμματίστηκε ελεγχομένη έκρηξη στην περιοχή για την Τετάρτη 2 Αυγούστου.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Η ανακοίνωση

«Μετά από ενημέρωση ότι υπήρχαν πυρομαχικά που δεν είχαν εκραγεί στη θαλάσσια περιοχή στη γειτονιά Σοφουλάρ στην περιοχή Σίλε περίπου στις 9:00 το πρωί της 28ης Ιουλίου, η περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας, ωστόσο δεν μπόρεσε να γίνει κατάδυση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Αρχικά εντοπίστηκαν εννέα ύποπτα αντικείμενα σε βάθος 1-1,5 μέτρου σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή. Μετά από την έρευνα της SAS, διαπιστώθηκε ότι τα ύποπτα αντικείμενα ήταν οβίδες πυροβολικού.

Στις 10:00 το πρωί της 30ης Ιουλίου, η SAS πραγματοποίησε κατάδυση εντοπίζοντας τουλάχιστον 28 οβίδες στην τοποθεσία, οκτώ εξ αυτών κατέστη δυνατό να μεταφερθούν στα Κεντρικά της SAS μετά από έγκριση του εισαγγελέα, για αναγνώριση και καταστροφή. Η SAS συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή και η καταστροφή του οπλισμού θα λάβει χώρα στις 2 Αυγούστου και αφού ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους οικισμούς και τις παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση 1.200 μέτρων».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024