Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με drone στη Μαύρη Θάλασσα: Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να καταστρέψουν πλοία του ρωσικού στόλου, λέει η Μόσχα

Επίθεση με drone στη Μαύρη Θάλασσα: Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να καταστρέψουν πλοία του ρωσικού στόλου, λέει η Μόσχα

Σύμφωνα με τη Μόσχα τρία ουκρανικά drone επιχείρησαν να καταστρέψουν πλοία του ρωσικού στόλου 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης

Ρωσικά περιπολικά πλοία κατέστρεψαν τρία ουκρανικά θαλάσσια drone που προσπάθησαν να τους επιτεθούν στη Μαύρη Θάλασσα 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το βράδυ οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν μια ανεπιτυχή απόπειρα να επιτεθούν με τρία θαλάσσια μη επανδρωμένα σκάφη στα περιπολικά πλοία Sergei Kotov και Vasily Bykov του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που εκτελούν καθήκοντα ελέγχου της ναυσιπλοΐας στο νοτιοδυτικό της τμήμα, και ειδικότερα 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης».

Κατά τη διάρκεια της απόκρουσης της επίθεσης, και τα τρία μη επανδρωμένα εχθρικά σκάφη καταστράφηκαν από τα πυρά των όπλων των ρωσικών πλοίων», ανέφερε το υπουργείο.

Τα θαλάσσια drones είναι πλεούμενα που επιχειρούν στην επιφάνεια του νερού, χωρίς πλήρωμα και τηλεκατευθυνόμενα. Η Μόσχα κατηγορεί τακτικά τον ουκρανικό στρατό ότι χρησιμοποιεί τα όπλα αυτά, επιπλέον των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για να επιτεθεί σε στόχους στη Μαύρη Θάλασσα.

Αυξάνεται η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα μετά την έξοδο της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα σιτηρά

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αναφέρει πως απώθησαν επίθεση δύο ουκρανικών μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας εναντίον του «Sergei Kotov» στη Μαύρη Θάλασσα.

Στις 17 Ιουλίου, η Ουκρανία είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση με θαλάσσια drones εναντίον της γέφυρας του Κερτς, μιας ζωτικής σημασίας υποδομής που συνδέει τη Ρωσία με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα έχει αυξηθεί μετά την έξοδο, την περασμένη εβδομάδα, της Ρωσίας από μια διεθνή συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

Η Μόσχα και το Κίεβο προειδοποίησαν διαδοχικά τα πλοία που πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα, λέγοντας πως μπορεί να γίνουν στόχοι, αν κατευθυνθούν προς τα εχθρικά λιμάνια.

Παράλληλα, κύματα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πλήξει τις τελευταίες ημέρες τη Μόσχα και την προσαρτημένη Κριμαία.

Μετά τις επιθέσεις στη Μόσχα

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε πως ουκρανικά UAVs-καμικάζι καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ωστόσο χτυπήθηκε πολυώροφο κτίριο όπου βρίσκονται κυρίως γραφεία επιχειρήσεων.

Το ίδιο κτίριο είχε χτυπηθεί τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και υπέστη μικρές ζημιές. Δεν υπήρξαν θύματα ούτε σε εκείνη την επίθεση ούτε στη σημερινή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας, τον Σεργκέι Σαμπιάνιν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι ουκρανικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου Βνούκοβα στη Μόσχα.

«Το Βνούκοβα έκλεισε προσωρινά για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις, αεροσκάφη εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας, προτού ενημερώσουν πως αποκαταστάθηκε η ομαλή λειτουργία του.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024