Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισαγγελική παρέμβαση για το μπαρ της Σερίφου που λειτουργεί παράνομα

Εισαγγελική παρέμβαση για το μπαρ της Σερίφου που λειτουργεί παράνομα

Τι ζητά η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός

Tην παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε το δημοσίευμα του in με τις καταγγελίες του δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση λειτουργίας επιχείρησης το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διαβιβάζει στην αρμόδια εισαγγελία της Σύρου τα σχετικά δημοσιεύματα προκειμένου να διερευνηθούν οι αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες  που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, η κ. Αδειλίνη αναφέρεται σε εγκύκλιο της ανώτατης εισαγγελικής αρχής  ζητώντας την πιστή εφαρμογή της για να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του Δημάρχου Σερίφου, Κωνσταντίνου Ρεβίνθη στο in για το τι συνέβη είχε αναφέρει πως «υπήρχε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλεγε ότι το κατάστημα δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου πολεοδομικά και πρέπει να σφραγιστεί. Όρισε μάλιστα την περασμένη Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί να γίνει το σφράγισμα του καταστήματος. Κάνω εγώ ως Δήμαρχος μια εντολή σφράγισης και όντας υποχρεωμένος να εφαρμόσω την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μαζί με έναν υπάλληλο που όρισα κινηθήκαμε να σφραγίσουμε το κατάστημα.»

Αναφερόμενος στη σύλληψη του είχε διευκρινίσει πως αυτή έγινε μετά από μήνυση που δέχθηκε για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας και απλή δυσφήμιση.

Στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Σερίφου είχε γράψει: «Επιχείρηση λειτουργεί παράνομα, με αυθαίρετα κτίσματα & χωρίς άδεια χρήσης παραλίας. Προχωράς ως Δήμος σε σφράγιση του καταστήματος και το βλέπεις ξανά ανοιχτό και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται σε παρατεταμένες διακοπές. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας για το νησί, πάντα απέναντι στα συμφέροντα».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024