Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών

Μάντζος: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών

Ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι η επιθεώρηση της πυρασφάλειας των στρατοπέδων έπρεπε να έχει γίνει πριν από την πυρκαγιά, «όχι να επιχειρείται κατόπιν εορτής δημοσιότητα και επικοινωνία με απόρρητους χάρτες σε κοινή θέα»

«Είμαστε από τους πρώτους που είπαμε ότι η κλιματική κρίση είναι ένας πραγματικός κίνδυνος», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή «δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για καμία κυβερνητική παράλειψη».

«Είναι επιταγή και εντολή για ετοιμότητα και άμεσα μέτρα. Ουσία και όχι επικοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάντζος, μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «δεν είναι κάθε πυρκαγιά ίδια με την άλλη», εξηγώντας πως «η πυρκαγιά της Μαγνησίας, για παράδειγμα, της οποίας τα αποτελέσματα είδα ιδίοις όμμασι σε αυτοψία που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή, δεν φαίνεται να είναι καθόλου δικαιολογημένη ούτε στην έκτασή της, ούτε στην εξέλιξή της, ούτε κυρίως στην απόληξή της».

Όπως εξήγησε, «ξεκίνησε μία πυρκαγιά από το Βελεστίνο, πέρασε μέσα από χαμηλή βλάστηση, και αφού έπληξε το 80% της κτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής και έφτασε στη Νέα Αγχίαλο, μέσα σε μία αποθήκη πυρομαχικών, για τα οποία ο λαός μας έχει αποστερηθεί πολλά για να τα αποκτήσουμε».

«Κατόπιν εορτής επικοινωνία με απόρρητους χάρτες σε κοινή θέα»

«Το πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και την εικόνα ετοιμότητας είναι πολύ βαρύ», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προσέθεσε ωστόσο πως είναι και ένα ζήτημα οικονομικό τελικά. «Πόσα θα πρέπει να στερηθούμε για να αποκτήσουμε ξανά τα πυρομαχικά τα οποία χάσαμε; Αυτά είναι ερωτήματα και υπάρχει μία ΕΔΕ η οποία φτάνει σε επίπεδο υπουργού», τόνισε.

«Η επιθεώρηση της πυρασφάλειας των στρατοπέδων έπρεπε να έχει γίνει πριν από την πυρκαγιά. Η ουσία είναι να γνωρίζουμε ότι έχουμε πυρασφάλεια στα στρατόπεδα. Όχι να επιχειρείται κατόπιν εορτής δημοσιότητα και επικοινωνία με απόρρητους χάρτες σε κοινή θέα», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάντζος.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024