Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς: «Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια του προσωπικού και του υλικού μας»

Χαρδαλιάς: «Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια του προσωπικού και του υλικού μας»

Αύριο, είναι προγραμματισμένοι επιτόπιοι έλεγχοι του 8ου Λόχου Αποθηκών Πυρομαχικών στο Πετσάλι Ιωαννίνων, της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα και της 116 Πτέρυγας Μάχης στον Αραξο.

Ξεκίνησε τους ελέγχους σε στρατιωτικούς χώρους με σκοπό την επιθεώρηση των μέτρων πυρασφαλείας τους ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ως πολιτική ηγεσία θέλουμε να εγγυηθούμε τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του προσωπικού μας και του υλικού μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας. «Είμαστε σήμερα μαζί με τους επιτελάρχες, ώστε να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια ασφαλείας και πυρασφάλειας» πρόσθεσε.

Οι συγκεκριμένες έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την ελληνική επικράτεια, θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023. Θα πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι σε κρίσιμους και ζωτικής σημασίας βασικούς χώρους φύλαξης πυρομαχικών και καυσίμων, ενώ θα διεξαχθούν και έκτακτες ασκήσεις πυρασφάλειας.

Σήμερα, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ολοκληρώνει τον έλεγχο της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών, στην Ξυλαγανή Κομοτηνής με την 873 Αποθήκη Καυσίμων στη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρόγραμμα των επιτόπιων ελέγχων του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας να συνεχίζεται με την 110 Πτέρυγας Μάχης και την 1η Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων, στη Λάρισα.

Αύριο, είναι προγραμματισμένοι επιτόπιοι έλεγχοι του 8ου Λόχου Αποθηκών Πυρομαχικών στο Πετσάλι Ιωαννίνων, της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα και της 116 Πτέρυγας Μάχης στον Αραξο.

Οι έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας, θα συνεχιστούν την Τρίτη 1 Αυγούστου, αρχικά με την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά. Εκεί, εκτός από τους ελέγχους, ο κ. Χαρδαλιάς θα παρακολουθήσει και μικρής κλίμακας άσκηση στο πεδίο εκπαίδευσης πυροσβεστών. Ακολούθως, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας θα μεταβεί στον λόχο Εφοδιασμού και Μεταφορών του 5ου Τάγματος Υποστήριξης, στο Ναύσταθμο Κρήτης στην Σούδα.

ην Τετάρτη 2 Αυγούστου, ο κ. Χαρδαλιάς θα βρεθεί στην 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, όπου εκτός των άλλων θα παρακολουθήσει άσκηση δοκιμής σχεδίου πυρασφάλειας και αντιμετώπισης Μείζονος Συμβάντος. Με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες επισκέψεις που αποτελούν την αρχή από σειρά επισκέψεων και ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός.

Sports in

Νικητής (και) στη Βαρκελώνη ο Φερστάπεν (pics)

Ο Μαξ Φερστάπεν τρέχει σε άλλες ταχύτητες και το απέδειξε και στη Βαρκελώνη όπου πήρε την καρό σημαία αφήνοντας πίσω του Νόρις και Χάμιλτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024