Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου έτοιμα να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή του κόσμου (vids)

Τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου έτοιμα να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή του κόσμου (vids)

Τρία διαδοχικά καλοκαίρια, τρεις παγκόσμιες διοργανώσεις, τρία μετάλλια, για μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως. Η Εθνική μας ομάδα έχει μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου να είναι σίγουρο πως δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη…

Πρώτα ήταν το Τόκιο (Ολυμπιακοί), ακολούθησε η Βουδαπέστη (Παγκόσμιο) και τώρα την «σκυτάλη» πήρε η Φουκουόκα (Παγκόσμιο).

Τρία διαδοχικά καλοκαίρια, τρεις παγκόσμιες διοργανώσεις, τρία μετάλλια, για μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως, η οποία δεν σταματά να μας κάνει υπερήφανους, υπενθυμίζοντας μας πως το πόλο είναι το εθνικό μας σπόρ.

Τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου έχουν σε λίγες ώρες (12:00) την ευκαιρία κόντρα στην Ουγγαρία να ανέβουν στη κορυφή του κόσμου βάφοντας το 15ο μετάλλιο με χρώμα χρυσό.

Ένα χρυσό το οποίο χάθηκε πριν από δύο χρόνια απέναντι στους Σέρβους στον τελικό του Τόκιο. Οι συνθήκες είναι ιδανικές, το timing κατάλληλο μα πάνω από όλα τα υλικά που έχει στα χέρια του ο μαέστρος, Θοδωρής Βλάχος είναι τα κατάλληλα για την ολοκλήρωση του ονείρου.

Οι δύο κατάρες που έσπασαν και άνοιξαν τον δρόμο

Μπορεί σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο να μην μετράνε τόσο οι παραδόσεις και η προϊστορία, ωστόσο σίγουρα στο κεφάλι τον αθλητών στριφογυρίζουν αντίστοιχα ματς του παρελθόντος τα οποία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Ένα τέτοιο ήταν και ο ημιτελικός απέναντι στη Σερβία, με την γαλανόλευκη να καλείται να «σπάσει» τις δύο κατάρες που την κυνηγούσαν.

Αρχικά η Εθνική ομάδα πόλο δεν είχε νικήσει ποτέ τη Σερβία σε αγώνα Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ δεν είχε επικρατήσει ποτέ σε ημιτελικό της ίδια διοργάνωσης.

Όμως κάτι τέτοιο έλαβε τέλος με το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου να παίρνει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Ένα από τα πιο δυνατά της όπλα που έχει καταφέρει να εξελίσσει στην Φουκουόκα η Εθνική μας είναι η ικανότητα της στον παίκτη παραπάνω. Ένα κομμάτι το οποίο αποτελούσε πρόβλημά της τα προηγούμενα χρόνια, πλέον αποτελεί το μεγάλο ατού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Πιο συγκεκριμένα για να μιλήσουμε και με την γλώσσα των αριθμών η Εθνική μας είχε 6/7 στον παραπάνω, ενώ στον λιγότερο δέχτηκε τρία γκολ σε έντεκα περιπτώσεις.

Άπαντες στις τάξεις της εθνικής γνωρίζουν πως μπροστά τους έχουν μια μεγάλη ευκαιρία. Θα παίξουν ένα ματς που κάθε αθλητής ονειρεύεται από μικρό να συμμετάσχει. Η γαλανόλευκη είναι έτοιμη να γράψει ιστορία και μετά την «σφράγιση» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, να πατήσει γερά στην κορυφή του κόσμου.

Οφείλει να το κάνει για να υπενθυμίσει ξανά σε όλους πως το πόλο είναι το εθνικό μας σπορ…

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024