Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελικός στο πόλο: ο Φουντούλης απέναντι στους φίλους του

Τελικός στο πόλο: ο Φουντούλης απέναντι στους φίλους του

Είχε συμπαίκτες παιδιά με τα οποία βρίσκεται τώρα «απέναντι»

Η αναμέτρηση του Σαββάτου, η μάχη για το χρυσό μετάλλιο στη Φουκουόκα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουγγαρία, μοιάζει ως «πρόκληση ζωής» για τον «καπετάνιο» από τη Χίο της εθνικής ομάδας, τον Γιάννη Φουντούλη.

Ο διεθνής άσος, ένα βήμα και έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τον τελευταίο χορό, θέλει το χρυσό μετάλλιο, να ακούσει τον εθνικό ύμνο και να το κάνει απέναντι σε γνωστούς και φίλους!

Ναι, ο Φουντούλης γνωρίζει όσο λίγοι το μαγυάρικο πόλο, καθόσον τη διετία ’19-’21 έφτασε ψηλά (δύο κύπελλα Ουγγαρίας και φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2021) με τα χρώματα της Φερεντσβάρος. Και είχε συμπαίκτες, παιδιά με τα οποία βρίσκεται τώρα «απέναντι».

Toν Κριστιάν Μάνχερτς, τον ίσως καλύτερο Ούγγρο πολίστα του καιρού μας. Ο ηλικίας 26 ετών περιφερειακός ήταν σούπερ ταλέντο στα 14-15 χρόνια του, όλες οι λίστες των παιδιών που θα εκπλήρωναν τα όνειρά τους τον είχαν μέσα και από τα 18 μετέχει στην εθνική ομάδα με θαυμαστά αποτελέσματα. Ο Ντένες Βάργκα, επίσης στη Φερεντσβάρος, στα 36 του έχει κάνει υπέροχη διαδρομή και θεωρείται από τους θρύλους του αθλήματος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το ίδιο και ο Τόνι Νέμετ, ο φουνταριστός μιας ομάδας που με μια δόση υπερβολής αυτοπροσδιορίζεται ως η … Βραζιλία της πισίνας. Ο δε Μάρτον Βάμος, δεν ήταν απλά συμπαίκτης του γκολεαδόρ Φουντούλη στην κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα της Ουγγαρίας, αλλά την περασμένη σεζόν πάλεψαν παρέα για το καλύτερο, φορώντας το ερυθρόλευκο σκουφάκι του Ολυμπιακού!

Πώς όμως η Ουγγαρία, χώρα που δεν βρέχεται από θάλασσα, έχει τόσο αναπτυγμένο το υγρό στοιχείο στη φιλοσοφία των αθλητών της; Πώς φτάνει επί δεκαετίας τόσο ψηλά και συντηρεί μια καταπληκτική παράδοση; Κάποτε, ο ξεχωριστός Τάμας Φάραγκο, ένας… Νουρέγιεφ της πισίνας κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, από τους σημαντικότερους πολίστες όλων των εποχών, είχε πει τα εξής:

«Το μυστικό είναι τα αμέτρητα κολυμβητήρια. Το πάθος και το ταλέντο όσων αγαπούν το πόλο και την κολύμβηση. Εσείς οι Ελληνες, ίσως δεν έχετε ανάλογο ταλέντο, αλλά βασίζεστε στη μεθοδολογία, την τακτική και τη γνώση του πώς να φτάσετε ψηλά».

Λίγα λόγια, πολλές αλήθειες από τον Φάραγκο. Κάπως έτσι, με βάση τη γνώση των αδυναμιών και την αξιοποίηση των προσόντων της, η εθνική Ελλάδας μπαίνει πάντα στη μάχη των μεταλλίων και το Σάββατο φλερτάρει έντονα με το πρώτο της χρυσό σε σπουδαία διοργάνωση. Με τον Γιάννη Φουντούλη, για να επανέλθει κάποιος στην αρχή της ιστορίας, να σκέφτεται ήδη το πώς θα αφήσει τους φίλους του, δεύτερους στον κόσμο!

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024