Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ευχάριστα νέα για τον 19χρονο Jonathan - Βγήκε από την εντατική και το νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Ευχάριστα νέα για τον 19χρονο Jonathan – Βγήκε από την εντατική και το νοσοκομείο

Η ιστορία του 19χρονος Jonathan δίνει μάχη με τη λευχαιμία είχε συγκλονίσει.

Να αναδειχθεί νικητής στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του κατάφερε ο 19χρονος Jonathan που είχε έρθει στη χώρα μας για να εργαστεί αλλά διαγνώστηκε με λευχαιμία και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 19χρονος κατάφερε πριν από περίπου μία Εβδομάδα να βγει από την Εντατική και την Τετάρτη βγήκε από το νοσοκομείο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο διασώστης του ΕΚΑΒ και ιδρυτής και πρόεδρος της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», Αναστάσης Στεφανάκης, που είχε αναδείξει την ιστορία του 19χρονου.

Η ανάρτηση του Αναστάση Στεφανάκη

«Ο Jonathan ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ακόμη μια φορά!! O 19χρονος μαχητής της λευχαιμίας, βγήκε από την εντατική πριν μια εβδομάδα και σήμερα βγήκε από το Νοσοκομείο!
Ήταν μόνο η πρώτη φάση των χημειοθεραπειών! Επειδή δεν είχε αντισώματα – φυσική άμυνα, κόλλησε πολύ ανθεκτικά μικρόβια σε πνεύμονες, έντερο, στομάχι, πόδια, από τα οποία κινδύνεψε η ζωή του.
Από σήμερα, οι τρέχουσες ανάγκες είναι δύο,

1. Οικονομική στήριξη για το ενοίκιο και τα έξοδα διαβίωσης. Πληροφορίες, Ms Catia, Τ. 6970270387 | 6936816307

Λογαριασμός: https://gogetfunding.com/Jonathanjeaumart/

Εθνική Τράπεζα: Catia Marques

GR4401104340000043400472601

2. Καροτσάκι ασθενών. Λόγω της πολυήμερης ασθένειάς του, ο Jonathan δεν μπορεί να περπατήσει με ευκολία. Θα χρειαστεί ένα καροτσάκι από μια οικογένεια που δεν το χρησιμοποιεί πλέον, για λίγους μήνες.

Παράκληση για βοήθεια από όποιον/-α μπορεί να βοηθήσει, από μια #κοινοποίηση, ένα #καροτσάκι ή μικρή #οικονομική βοήθεια.

Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συγκινητική σας ΣΤΗΡΙΞΗ, είστε υπέροχοι!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μαζί φτιάξαμε μια φανταστική ομάδα #αλληλεγγύης που ο ένας βοηθάει τον άλλον!!».

Μάλιστα ήδη η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ήδη έχει υπάρξει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, καθώς μέσα σε 24 ώρες, βρέθηκε καροτσάκι ασθενούς και έφτασε μάλιστα στο διαμέρισμα του Jonathan.

Δείτε την ανάρτηση

Το χρονικό

Σε ανάρτησή του στο Facebook, στις 23 Ιουνίου o Αναστάσης Στεφανάκης, είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του για την προσπάθεια όλων να κρατήσουν τον νεαρό Jonathan στη ζωή.

«Τον 19χρονο Jonathan από τη Γαλλία, τον γνώρισα στο ασθενοφόρο. Παρουσιάστηκε σε άσχημη κατάσταση σε ένα Κέντρο Υγείας της Χαλκιδικής και αποστολή μας ήταν να τον διακομίσουμε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Όλα επάνω του έδειχναν πως η ζωή του κινδύνευε, χωρίς αυτός και η φίλη του να το έχουν αναγνωρίσει. 10+ επαγγελματίες υγείας μας περίμεναν στην είσοδο για να αντιμετωπιστεί άμεσα! Στο Νοσοκομείο μείναμε λίγο παραπάνω με τον συνάδελφό μου, για να αναγνωρίσουμε γιατί η καρδιά του εργαζόταν με 130 σφίξεις, γιατί είναι τόσο χλωμός και γιατί λιποθύμησε πριν λίγες ημέρες!! Αιματοκρίτης 2!!»

«Έγιναν αμέσως υπέρηχοι για να διαπιστωθεί μήπως έχανε αίμα εσωτερικά, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Στη συνέχεια ο Jonathan διακομίστηκε στη Θεσσαλονίκη για πιο ειδικές εξετάσεις, οι οποίες δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις αρχικές υποψίες όλων. Ένας ιδιαίτερα περίπλοκος και δύσκολος τύπος λευχαιμίας.. Ο Jonathan αυτή τη στιγμή ζει, γιατί άμεσα του μεταγγίστηκε μεγάλη ποσότητα αίματος και γιατί είναι 19 ετών. O Jonathan, αυτό το εξαιρετικά καλοσυνάτο και πολύ χαμογελαστό παιδί, μπορεί να σωθεί!», έγραφε τότε ο  Αναστάσης Στεφανάκης.

Ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως αναμένονταν καθώς μετά την πρώτη χημειοθεραπεία ο οργανισμός του Jonathan κατέρρευσε, καθώς όπως είχε δηλώσει στο Voria.gr, o κ. Στεφανάκης είχε πνευμονία ενώ προσβλήθηκε και από μικρόβια στο στομάχι και στο έντερό του. Μάλιστα, ο 19χρονος είχε και σηψαιμία, μια σοβαρή λοίμωξη του αίματος, και οι γιατροί έδιναν αγώνα για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τελικά ο Jonathan κατάφερε να κερδίσει αυτή τη μάχη και βγήκε τόσο από τη ΜΕΘ όσο και από το νοσοκομείο.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024