Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη κινητοποίηση για τον 19χρονο Jonathan που πάσχει από λευχαιμία

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη κινητοποίηση για τον 19χρονο Jonathan που πάσχει από λευχαιμία

Απευθύνεται έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια, καθώς έγινε αγώνας δρόμου για να σωθεί.

Μεγάλο αγώνα έδωσαν γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές διασώστες για να κρατηθεί στη ζωή ο 19χρονος Jonathan από τη Γαλλία, ο οποίος ενώ βρισκόταν στη Χαλκιδική παρουσιάστηκε σε άσχημη κατάσταση σε ένα Κέντρο Υγείας της Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να στηθεί επειγόντως ολόκληρη επιχείρηση για να σωθεί.

Ο 19χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο Πολύγυρου και εν συνεχεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου διαγνώστηκε με λευχαιμία και άμεσα του μεταγγίστηκε μεγάλη ποσότητα αίματος για να μπορέσει να ζήσει.

Μάλιστα μέσω των social media απευθύνεται έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o πρόεδρος της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», Αναστάσης Στεφανάκης, συγκλονίζει με την περιγραφή του για την προσπάθεια όλων να κρατήσουν τον νεαρό Jonathan στη ζωή και καλεί όσους μπορούν να βοηθήσουν προσφέροντας αίμα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα και ο λόγος που ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο Παπανικολάου είναι γιατί εκεί υπάρχει εξειδικευμένη αιματολογική κλινική που μπορεί να του παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση

HELP Jonathan!!

Τον 19χρονο Jonathan από τη Γαλλία, τον γνώρισα στο ασθενοφόρο. Παρουσιάστηκε σε άσχημη κατάσταση σε ένα Κέντρο Υγείας της Χαλκιδικής και αποστολή μας ήταν να τον διακομίσουμε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Όλα επάνω του έδειχναν πως η ζωή του κινδύνευε, χωρίς αυτός και η φίλη του να το έχουν αναγνωρίσει. 10+ επαγγελματίες υγείας μας περίμεναν στην είσοδο για να αντιμετωπιστεί άμεσα!
Στο Νοσοκομείο μείναμε λίγο παραπάνω με τον συνάδελφό μου, για να αναγνωρίσουμε γιατί η καρδιά του εργαζόταν με 130 σφίξεις, γιατί είναι τόσο χλωμός και γιατί λιποθύμησε πριν λίγες ημέρες!!

#Αιματοκρίτης 2!!

Έγιναν αμέσως υπέρηχοι για να διαπιστωθεί μήπως έχανε αίμα εσωτερικά, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Στη συνέχεια ο Jonathan διακομίστηκε στη Θεσσαλονίκη για πιο ειδικές εξετάσεις, οι οποίες δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις αρχικές υποψίες όλων.

Ένας ιδιαίτερα περίπλοκος και δύσκολος τύπος λευχαιμίας.. Ο Jonathan αυτή τη στιγμή ζει, γιατί άμεσα του μεταγγίστηκε μεγάλη ποσότητα αίματος και γιατί είναι 19 ετών. O Jonathan, αυτό το εξαιρετικά καλοσυνάτο και πολύ χαμογελαστό παιδί, μπορεί να σωθεί!

Χρειάζεται άμεσα αίμα και ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ, ενώ μακροπρόθεσμα υπάρχουν σκέψεις για ανεύρεση δότη μυελού των οστών, μέσω των σχετικών οργανισμών. Ο Jonathan ήρθε στην Ελλάδα για να βρει δουλειά, ωστόσο ίσως βρει κάτι μεγαλύτερο που ίσως να μην το περίμενε, ανθρώπινη αλληλεγγύη!

Όσοι και όσες μπορείτε, πηγαίνετε από σήμερα να αιμοδοτήσετε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, με σκοπό να χαρίσετε στους ανθρώπους που τον φροντίζουν «φρέσκο αίμα» και όχι «αίμα στα χαρτιά» (όσοι είναι εθελοντές αιμοδότες αναγνωρίζουν τι σημαίνει).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Jonathan Jeaumart, 19 ετών

Νοσοκομείο Παπανικολαου

Αιματολογικη Κλινικη Στοργη

Τηλ. 2313307522

Ημερομηνία έναρξης προσπάθειας:

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023

Θα σας ήμουν υπόχρεος εάν #ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ το post, μήπως και το δουν άνθρωποι που είναι εθελοντές αιμοδότες!

** Εάν μένετε σε άλλη πόλη και δεν μπορείτε να μεταβείτε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, μπορείτε να δώσετε αίμα στο Νοσοκομείο του Νομού σας! Και πάλι ΒΟΗΘΑΤΕ!!

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024