Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: Η ΝΔ πρέπει να εξετάσει κάποια στιγμή τη σχέση της με την αλήθεια

Μάντζος: Η ΝΔ πρέπει να εξετάσει κάποια στιγμή τη σχέση της με την αλήθεια

Ο Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας για τις πυρκαγιές, τόνισε ότι πρόληψη σημαίνει να έχουμε τα μέσα που πρέπει, στους χρόνους που πρέπει, με τη χρηματοδότηση που πρέπει και στη διάθεση όλων των Αρχών που οφείλουν να συνδράμουν

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές και τη διαχείριση των μέσων πυρόσβεσης, με τους βουλευτές των κομμάτων να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» του MEGA ήταν σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, ο βουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Μάντζος, αφού εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των πυρκαγιών, ευχήθηκε «να μη συνεχιστεί και σήμερα αυτό το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό δράμα» και τόνισε ότι «πάνω σε αυτές τις στάχτες, οφείλει όλη η Ελλάδα και πρώτη η πολιτική ζωή του τόπου να αρθρώσουμε μια φωνή επιτέλους πειστική, αξιόπιστη, που να ανταποκρίνεται στις συλλογικές ανάγκες για έναν ειλικρινή διάλογο για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και την κρίση στα δάση».

«Όλα περιστρέφονται γύρω από μία ιερή λέξη: Πρόληψη»

Υπογράμμισε πως «είναι ένα πράγμα η πυρόσβεση και άλλο η προληπτική προσέγγιση στα δάση, κάτι που πρέπει να το κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Όλα περιστρέφονται γύρω από μία λέξη που είναι ιερή: Πρόληψη», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δίπλα στην πρόληψη είναι η άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων, τις πρώτες ώρες των συμβάντων. Πρόληψη σημαίνει να έχουμε τα μέσα που πρέπει, στους χρόνους που πρέπει, με τη χρηματοδότηση που πρέπει και στη διάθεση όλων των Αρχών που οφείλουν να συνδράμουν».

Ως προς τους πυροσβέστες, ο Δημήτρης Μάντζος ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε μόνο με τους αξιέπαινους εθελοντές και συμβασιούχους να καλύπτουμε τα οργανικά κενά του Πυροσβεστικού Σώματος», ενώ μίλησε ξανά για την ανάγκη αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων.

«Η ΝΔ πρέπει να λύσει τη σχέση της με την αλήθεια»

«Επιτέλους, τρία χρόνια μετά το νόμο του 2020 για την Πολιτική Προστασία και το νέο υπουργείο που λειτουργεί ήδη, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο. Και να ξέρουν όλοι, και η κεντρική διοίκηση και η πολιτική προστασία και η τοπική αυτοδιοίκηση τι να κάνουν», σημείωσε.

Αναφορικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών RescEU, ο κ. Μάντζος τόνισε πως «ακούσαμε ότι το RescEU είναι σχεδόν δημιούργημα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Στυλιανίδη. Λυπάμαι πολύ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εισηγητής, ως ευρωβουλευτής τότε. Δεν ήταν καν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία όταν ξεκίνησε το RescEU. Το λέω αυτό, διότι η ΝΔ κάποια στιγμή πρέπει να λύσει συνολικά και συλλογικά τη σχέση της με την αλήθεια».

Αναφορικά με την χθεσινή συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «νέο πρωτάθλημα ανακρίβειας και ψεύδους, που πήρε η Νέα Δημοκρατία χθες στη Βουλή λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε την αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους».

Και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ψήφισε τις αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους. «Καταψήφισε επί της αρχής ένα νομοσχέδιο στο οποίο είναι αντίθετο από θέση αρχής και πολιτικής φιλοσοφίας. Είμαστε αντίθετοι στην ανακύκλωση και την αναπαραγωγή της ακρίβειας και με την αβελτηρία της κυβέρνησης να απαντήσει στο κύμα ακρίβειας και στην ενεργειακή κρίση. Λύστε, λοιπόν, τις σχέσεις σας με την αλήθεια και την ανακρίβεια και ελάτε μετά να απευθυνθείτε στους πολίτες για αυτά τα ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024