Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φθορές στα συστήματα μετακίνησης ΑμεΑ προς τη θάλασσα στο Δήμο Ωρωπού

Φθορές στα συστήματα μετακίνησης ΑμεΑ προς τη θάλασσα στο Δήμο Ωρωπού

Έκκληση του Δήμου να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.

«Οι εγκαταστάσεις των ΑμεΑ στις παραλίες δεν είναι παιχνίδια» αναφέρει σε οργισμένη ανακοίνωση του ο Δήμος Ωρωπού με αφορμή  τις φθορές που υποστηρίζει πως έγιναν στα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται αδικαιολόγητες φθορές στις εγκαταστάσεις των ΑμεΑ που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος Ωρωπού στις παραλίες του Μαρκοπούλου, Καλάμου και Χαλκουτσίου προκειμένου οι συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με ασφάλεια.

Eπίσης, καταλαμβάνονται οι προβλεπόμενες, σηματοδοτούμενες και διαγραμμισμένες θέσεις πάρκινγκ με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα των ΑμΕΑ να μη βρίσκουν θέσεις κοντά στις εγκαταστάσεις.

Τέλος, παρατηρείται το φαινόμενο οι εγκαταστάσεις να χρησιμοποιούνται ως βατήρες για βουτιές ανηλίκων με κίνδυνο όχι μόνο τη φθορά αλλά και τον τραυματισμό των παιδιών.

Οι εγκαταστάσεις αυτές δεν είναι παιχνίδι. Η προστασία τους και η ενημέρωση των παιδιών για τη σπουδαιότητα και τη λειτουργία τους είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Ωρωπού.

Το νέο αυτό φαινόμενο να βανδαλίζονται τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης των συμπολιτών μας με προβλήματα αναπηρίας έχει απασχολήσει και άλλους Δήμους της χώρας όπως τον Δήμο Κατερίνης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024