Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτώση Καναντέρ: Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη

Πτώση Καναντέρ: Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη

Βαρύ το κλίμα στο Παλιό Αγιονέρι – Φωτογραφίες του κρατούσε η οικογένειά του

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλιό Αγιονέρι στο Κιλκίς έφτασε λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης η σορός του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος έχασε την ζωή του στην μάχη κατά των πύρινων μετώπων στην Κάρυστο, όταν συνετρίβη το μοιραίο Καναντέρ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 το απόγευμα και η οικογένεια του ανθυποσμηναγού βρίσκεται στον Ιερό Ναό, κρατώντας φωτογραφίες του ενώ ο πατέρας του κρατούσε, όπως αναφέρει το grtimes.gr, το επίσημο ξίφος που είχε ως αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και της στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ από νωρίς πολυπληθές άγημα από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και μπάντα, έφτασαν έξω από τον Ιερό Ναό για να αποδώσουν και αυτά τιμές.

Οι καμπάνες της εκκλησίας χτυπούν πένθιμα και ακούγονται σε όλο το χωριό, τόπο καταγωγής του πατέρα του και μέρος όπου ο 27χρονος πέρασε μέρος των παιδικών των χρόνων.

Tο χρονικό της τραγωδίας

Στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης, έγινε γνωστή η είδηση για την πτώση αεροσκάφους Καναντέρ CL-215 που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια.

Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η τύχη των δύο χειριστών ήταν άγνωστη. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν από τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από ένα συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ, η συντριβή του CL-215 γίνεται αμέσως μετά τη ρίψη νερού, με το δεξί φτερό του να προσκρούει σε δέντρο. Ο δεξιός πλωτήρας αποκόπηκε με συνέπεια να πάρει δεξιά κλίση και να συντριβεί στο έδαφος.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024