Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν έτυχε, πέτυχε

Δεν έτυχε, πέτυχε

Ο Φώτης Ιωαννίδης βαδίζει σε σταθερά βήματα

Το γκολ του Φώτη Ιωαννίδη προς το φινάλε του αγώνα με τη Ντνίπρο-1, μπορεί να μην έκρινε το παιχνίδι, ήταν όμως ξεχωριστό.

Καθώς ήταν το πρώτο γκολ Έλληνα παίκτη του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη μετά από 8 χρόνια και το γκολ του Νίκου Καρέλη κόντρα στη Μπρίζ τέτοιες μέρες το 2015.

Από τότε μεσολάβησαν 18 ξένοι σκόρερ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια ενώ κάποιες σεζόν ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός.

Αυτό το γκολ του Ιωαννίδη μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη αρχή για έναν παίκτη που πέρυσι άγγιξε τον τίτλο του mvp του πρωταθλήματος. Ενδεχομένως και να τον είχε κερδίσει εάν το πλασέ του στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων του ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (και ενώ είχε περάσει και τον τερματοφύλακα Αθανασιάδη) δε σταματούσε στο δοκάρι με αποτέλεσμα η Ένωση να νικήσει 1-0 και να συνεχίσει την αντεπίθεση προς την κορυφή.

Ήταν από τους πιο κομβικούς παίκτες του τριφυλλιού στο δρόμο προς τον τίτλο και ας μην κατάφερε να σκοράρει στα τρία τελευταία ντέρμπι της σεζόν στα πλέι οφ στα οποία και κρινόταν ο τίτλος (0-0 με ΑΕΚ στη Λεωφόρο 1-1 με ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο και 0-1 με Ολυμπιακό στον Πειραιά).

Και όμως ο 23χρονος επιθετικός αποτελεί πλέον ένα βασικό γρανάζι στη μηχανή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάτι που έχει κερδίσει με το σπαθί του.

Όταν είχε αποκτηθεί στις 10 Αυγούστου 2020 με τετραετές συμβόλαιο από το τριφύλλι είχε χαρακτηριστεί ως μια επένδυση και αποδείχθηκε οτι είναι και μάλιστα με υπεραξία.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν ότι ο Παναθηναϊκός τον αντάμειψε με πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του (έληγε το καλοκαίρι του 2024) μέχρι το 2027 και μάλιστα με αυξημένες αποδοχές.

Ο νεαρός που με φανερό τρακ είχε μπει ως αλλαγή του Καρλίτος στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ενός αγώνα με τη Λάρισα (1-1 στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020) στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό χθες στο Κόζιτσε έφτασε αισίως τις 100 συμμετοχές με το τριφύλλι σε όλες τις διοργανώσεις και έπεται συνέχεια.

Από τις 24 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο έφτασε τις 33 πρόπερσι και τις 42 πέρυσι ενώ εφέτος με Ευρώπη (σε όμιλο Τσάμπιονς Λίγκ ή Γιουρόπα) βλέπει ακόμα ψηλότερα και στοχεύει να ξεπεράσει και τα 7 γκολ σε μια σεζόν που ήταν ως τώρα η καλύτερή του επίδοση.

Όταν το καλοκαίρι του 2016 αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό και εντάχθηκε στην Κ17 του συλλόγου έδειξε αμέσως το ταλέντο του και ένα χρόνο αργότερα προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο Ιωαννίδης έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο με τη φανέλα του Λεβαδειακού στις 24 Οκτωβρίου 2017 στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Αιγινιακό ενώ στο πρωτάθλημα έκανε ντεμπούτο στις 26 Νοεμβρίου 2017. Πέρασε ως αλλαγή στο 73’, στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Όσο για το πρώτο του γκολ, το πέτυχε στις 10 Δεκεμβρίου 2018, σε μία εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον Πανιώνιο κι αποτέλεσε τον δεύτερο κατά σειρά νεότερο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ιωαννίδης σκόραρε σε ηλικία 18 ετών και 11 μηνών. Ο νεότερος είναι ο Λουκάς Γκαλαμέλος, που στις 5 Μαρτίου 1995 σκόραρε στον αγώνα Καβάλα – Λεβαδειακός 3-1, σε ηλικία 17 ετών 8 μηνών και 8 ημερών.

Ήρθε τη ζωή (10.01.2000) ενώ ο πατέρας του Βασίλης Ιωαννίδης (αμυντικός εκείνος) έπαιζε την τελευταία του χρονιά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την Προοδευτική (1999-2000). Μάλιστα ο έμπειρος αμυντικός μεταξύ άλλων είχε πάει στον Ολυμπιακό των πέτρινων χρόνων την περίοδο 1993-94, τα έζησε αλλά την τελευταία του σεζόν που δεν υπολογιζόταν και έπαιξε μόλις σε ένα παιχνίδι (ένα 0-0 με την Ξάνθη) ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα.

Ο γιός του βαδίζει στα ίδια χνάρια αλλά στον «αιώνιο» αντίπαλο καθώς πήγε στην ομάδα στα δικά της πέτρινα χρόνια και πέρυσι άγγιξε το πρωτάθλημα.
Όπως και να έχει ο Φώτης Ιωαννίδης έχει τα φόντα να ξεπεράσει τον πατέρα του.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024