Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το 43ο περσινό ματς του Παναθηναϊκού έσπασε τα δεσμά… επταετούς κάθειρξης

Το 43ο περσινό ματς του Παναθηναϊκού έσπασε τα δεσμά… επταετούς κάθειρξης

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέτυχε κάτι σπουδαίο. Δεν εμφάνισε τον νέο Παναθηναϊκό στο Κόζιτσε. Βρήκε έναν τρόπο να διατηρήσει τον… προηγούμενο

Πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και μάλιστα Ιούλιο είναι ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Δεν ξέρεις πως ακριβώς θα είναι οι άλλοι. Δεν ξέρεις καλά-καλά πως θα εμφανιστείς εσύ. Δεν ξέρεις γενικώς τι μπορείς να περιμένεις και αυτό είναι κάτι σαν παιδική ασθένεια: Σπάνια την αποφεύγεις.

Παρά ταύτα ο Παναθηναϊκός όχι μόνο πέρασε άνετα από αυτό το εμπόδιο απόψε στο Κόζιτσε αλλά κατάφερε και κάτι πραγματικά όχι συνηθισμένο για ελληνική ομάδα. Έδειξε απέναντι στη Ντνίπρο ότι ήταν έτοιμος να παίξει το περσινό 43ο παιχνίδι του συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στα μέσα του Μάη.

Και μάλιστα το έκανε με bonus την σημαντική προσφορά μιας σειράς νέων ποδοσφαιριστών που συνέβαλλαν ουσιαστικά σε αυτό το μικρό του κατόρθωμα. Τον Φίλιπ Τζούρισιτς που δεν πέτυχε μόνο ένα υπέροχο γκολ αλλά ήταν μακράν ο καλύτερος του γηπέδου στο πρώτο μισό. Τον Τόνι Βιλένα που αν και ανέτοιμος ταίριαξε μια χαρά με τον Ρούμπεν Πέρεθ και τακτικά στάθηκε όπως έπρεπε στη μεσαία γραμμή. Και τον Τιν Γεντβάι που επιστρατεύτηκε νωρίς έπειτα από τον μυϊκό τραυματισμό του Μπαρτ Σένκεφελντ μην επιτρέποντας να φανεί το κενό του στην πρώτη γραμμή της άμυνας.

Παναθηναϊκός σε safe mode. Δίχως να επιτρέψει στην Ντνίπρο να βρει ρυθμό και να τον απειλήσει ουσιαστικά τουλάχιστον ως το 70΄. Δίχως να παίρνει ρίσκα και να παρασύρεται από την αίσθηση ότι πατά στο γήπεδο καλύτερα. Δίχως να καρδιοχτυπήσει σε αυτή την άνετη 3-1 διαδρομή που ουσιαστικά τον έβαλε ήδη στον τρίτο προκριματικό του Champions League, εξασφαλίζοντας ως μίνιμουμ ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Φτάνει να μην του προκύψει διάθεση… αυτοχειρίας σε μια εβδομάδα στη Λεωφόρο και λυτρώνεται από επτά χρόνια φαγούρας και… μοναξιάς Φθινόπωρο με τα σύνορα για εκείνον κλειστά.

Φυσικά ο πάντα σοβαρός Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε με μεγάλη προσοχή τα λόγια του: «Δεν πιστεύω πως είμαστε ακόμα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης» είπε, όχι για τις εντυπώσεις αλλά γιατί ξέρει πως το «καλοκαιρινό ποδόσφαιρο» απαγορεύει τις μεγάλες κουβέντες. Ξέρει όμως επίσης ότι μπορεί να απολαμβάνει προνόμια ενός συνόλου που πλέον βαδίζοντας στην τρίτη του σεζόν έχει μάθει να σκέφτεται σαν εκείνος. Ο δικός του Παναθηναϊκός αν έχει καταφέρει κάτι είναι πως ξέρει να… αποφεύγει τις εκπλήξεις. Ακόμη και τις… ευχάριστες.

Στο μεταξύ απόψε επιβεβαιώθηκε ότι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στον τρίτο γύρο του Champions League από το μονοπάτι των πρωταθλητών: Σαν αυγό καθάρισαν οι Κροάτες την Αστάνα (4-0) μετατρέποντας τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία. Όπως επίσης επιβεβαιώθηκε πως δεν έχουν… ιδέα όσοι νομίζουν ότι ο Ολυμπιακός ξέρει εδώ και έναν μήνα τον δικό του αντίπαλο για τον 3ο προκριματικό του Europa League: 1-1 απόψε η Σερβέτ με την Γκενκ στην Ελβετία και ο λογαριασμός ορθάνοιχτος εν όψει της ρεβάνς.

Οι Βέλγοι που κάποιοι τους νόμιζαν κραυγαλέο φαβορί δεν έδειξαν τέτοιοι στο γήπεδο. Και οι Ελβετοί που τους είχαν για… χαμένους, μόνο ως χαμένοι δεν αντέδρασαν παρότι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ. Αν έπαιζαν σε δύο μήνες από τώρα, μπορεί όντως να εμφανίζονταν διαφορές πιο εύκολα ορατές. Είναι τέλη Ιούλη όμως και όλα κυλούν και συμβαίνουν διαφορετικά…

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024