Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης για Μπελέρη: Να ορκιστεί δήμαρχος άμεσα εντός ή εκτός φυλακής

Γεραπετρίτης για Μπελέρη: Να ορκιστεί δήμαρχος άμεσα εντός ή εκτός φυλακής

«Η αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα, νομοθετικά ή διοικητικά, για την άμεση ορκωμοσία του κ. Μπελέρη, εντός ή εκτός φυλακής», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου Τιράνων να απορρίψει την έφεση του προφυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου Τιράνων να απορρίψει την έφεση του προφυλακισμένου εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη, για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αποφάσεις αλβανικών δικαστηρίων, οι οποίες, στην ουσία, στερούν από τον κ. Μπελέρη το δικαίωμα να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Να ορκιστεί άμεσα εντός ή εκτός φυλακής ο Μπελέρης»

Τόνισε ότι «πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, η οποία συνιστά σαφή παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου, τους οποίους η Αλβανία οφείλει να σέβεται και να τηρεί απαρέγκλιτα εφόσον θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

«Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα, νομοθετικά ή διοικητικά, για την άμεση ορκωμοσία του κ. Μπελέρη, εντός ή εκτός φυλακής», προσέθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα εγείρει το ζήτημα αυτό σε όλα τα διεθνή φόρα.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024