Ακραίες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα, μία από τις χειρότερες ημέρες του καύσωνασε λαϊκή αγορά του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.
Η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε τις θερμοκρασίες κάτω από τις οποίες εργάζονται στους πάγκους της λαϊκής.
Κορυφαίο εύρημα το θερμικό αποτύπωμα μια ομπρέλας που μόλις έκλεισε και αφήνει το ψυχρό της αποτύπωμα στην καυτή άσφαλτο που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αγγίζει τους 70 βαθμούς Κελσίου.
Η μέση θερμοκρασία στις ομπρέλες που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι προκειμένου να έχουν σκιά κατά την εργασία τους ήταν 70 βαθμοί Κελσίου ενώ το οδόστρωμα άγγιζε τους 80 βαθμούς Κελσίου.
Πώς ένα πεταμένο τσιγάρο στην φύση αρκεί να φέρει την καταστροφή και να προκαλέσει πυρκαγιά
Από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι η θερμοκρασία στην καύτρα του τσιγάρου στο χέρι ενός περαστικού ( 04:41 )που ξεπερνά τους 140 βαθμούς Κελσίου και φανερώνει το πώς ένα πεταμένο τσιγάρο στην φύση αρκεί να φέρει την καταστροφή και να προκαλέσει πυρκαγιά.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων