Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Μαγνησία: Αναφορές ότι αγνοείται 45χρονος βοσκός στον Άγιο Γεώργιο

Φωτιά στη Μαγνησία: Αναφορές ότι αγνοείται 45χρονος βοσκός στον Άγιο Γεώργιο

Ο βοσκός φέρεται να μετέβη στα ζώα του όταν είδε τις φλόγες να πλησιάζουν

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαγνησία με τα πύρινα μέτωπα να μαίνονται ανεξέλεγκτα σε Βελεστίνο και Αλμυρό και τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις περιοχών να πέφτουν «βροχή».

Η φωτιά στο Βελεστίνο μαίνεται ανεξέλεγκτη και οι φλόγες έφτασαν στη Βιομηχανική Περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews, στον Άγιο Γεωργίο Φερών αγνοείται ένας 45χρονος βοσκός, ο οποίος βλέποντας τις φλόγες μετέβη στα ζώα του για να μπορέσει να τα σώσει.

Συνεχίζεται η εκκένωση σε Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι και όλες τις Βιομηχανικές Περιοχές

Συνεχίζεται η εκκένωση των οικισμών Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι καθώς και των ΒΙΠΕ Βόλου ύστερα από μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Νωρίτερα είχε εκκενωθεί ο Άγιος Γεώργιος Φερών.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνεται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που κάνουν τη φωτιά να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και προς κάθε κατεύθυνση.

Στην περιοχή από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, εθελοντές μαζί με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου καθώς και πεζοπόρα τμήματα του Στρατού.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρώτο μέλημά μας είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες και προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουμε τη φωτιά που κατακαίει τα πάντα. Προσπαθούμε να ανακόψουμε τις φλόγες πριν μπουν σε καθαρά κατοικημένες περιοχές στα προάστια του Βόλου. Ζήτησα και ήρθαν πυροσβεστικές ενισχύσεις από όλη τη Θεσσαλία και οι πυροσβέστες μας δίνουν μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά».

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024