«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια των δύο ηρωικών μας πιλότων, που με αυτοθυσία επιχειρούσαν πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο», αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωσή του για τους νεκρούς πιλότους του Καναντέρ, την ώρα που επιχειρούσε σε δύσβατη περιοχή στον Πλατανιστό της Καρύστου, ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Τους αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την προσφορά τους στην πατρίδα», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.
Το βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του Καναντέρ
Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, το Καναντέρ, αφού έριξε νερό πάνω από την εστία της φωτιάς, έστριψε για να σηκωθεί, αλλά ο δεξιός πλωτήρας χτύπησε πάνω σε δέντρο και κόπηκε, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.