Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρινάκης: Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Μαρινάκης: Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Εκανε λόγο για ακραίες θερμοκρασίες που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στις φωτιές που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας.

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας για τη μεγάλο φωτιά στη Ρόδο, όπου δίνεται τιτάνια μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, τόνισε ο κρατικός μηχανισμός είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση και εγρήγορση.

Εκανε λόγο για ακραίες θερμοκρασίες που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ ανέφερε πως χθες εκδηλώθηκαν 64 δασικές πυρκαγιές, δηλαδή 8 κάθε ώρα» επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ο κ. Μαρινάκης αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πτητικά μέσα που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς αναφέρθηκε εκτενώς στη Ρόδο και στις περιοχές που εκκενώθηκαν προκειμένου να μη κινδυνεύσει κόσμος.

Λέγοντας ότι ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της χώρας που αφορούσε 19.000 άτομα εκ των οποίων τα 16.000 μετακινήθηκαν με επίγεια μέσα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη φροντίδα που παρασχέθηκε στους τουρίστες κατά τη διαδικασία εκκένωσης.

Αναφέρθηκε στην προστασία των πολιτών από ψευδείς και παραπλανητικές πρακτικές καθώς επίσης και στα θετικά μέτρα που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση.

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι να βελτιώνει την ζωή των πολιτών και το διαθέσιμο εισόδημά τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης ενημερώνοντας στη συνέχεια για το πρόγραμμα τόσο του Πρωθυπουργού σήμερα και αύριο Τρίτη που θα επισκεφθεί το υπουργείο Εργασίας.

Ερωτηθείς για το εάν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση του κρατικού μηχανισμού αναφέρθηκε στις πολλές πυρκαγιές και στην κλιματική αλλαγή.

Έχουμε αυξήσει κατά σχεδόν 50% τα πτητικά μέσα» ανέφερε λέγοντας ότι δεν θα μιλήσει η κυβέρνηση για επιτυχία.

«Η κατάσταση θέλει σοβαρότητα και καλό συντονισμό. Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας και όπου αυτό δεν είναι δυνατό θα υπάρχουν αποζημιώσεις» είπε ενώ μίλησε και για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη θετική συμβολή τόσο του 112 όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων και του κόσμου.

«Είναι μια μάχη που δίνεται και συνεχίζει να γίνεται» πρόσθεσε για την πυρκαγιά στη Ρόδο. Σχετικά με την καταστροφή του φυσικού πλούτου δήλωσε ότι ο απολογισμός θα πρέπει να γίνει στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στις ενέργειες του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των εργαζομένων υπό τη θερμική καταπόνηση εν μέσω παρατεταμένου καύσωνα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024