Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων - Τι είπε για τις φωτιές

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων – Τι είπε για τις φωτιές

Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή

«Η Ρόδος πληγώθηκε από τις πυρκαγιές, ευτυχώς όμως δεν χάθηκε καμία ζωή, δεν υπήρξε κανένας σοβαρός τραυματισμός» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την νομοσχέδιο που αφορά στην ψήφο των αποδήμων.

Όπως τόνισε στην αρχή της ομιλίας του, κανένα μέτρο δεν είναι ποτέ αρκετό απέναντι στη μανία της φωτιάς ενώ όπως είπε, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και των ισχυρών ανέμων, τα δάση μας γίνονται ευκολότερες εστίες πυρός.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι  χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία στη Ρόδο και γι΄ αυτή την τιτάνια προσπάθεια, ευχαρίστησε  τους εθελοντές, τους πυροσβέστες τις ένοπλες δυνάμεις όλους όσους βοήθησαν για τον απεγκλωβισμό κατοίκων και τουριστών.

Έχουμε τρεις ημέρες μπροστά μας

Πρόσθεσε, πως έχουμε τρεις δύσκολες ημέρες μπροστά μας μετά – όπως είπε – εκτιμάται ότι θα έχουμε μία αποκλιμάκωση με τον καύσωνα.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε αυτούς που χτυπήθηκαν» τόνισε στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών.

O πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι είναι πολύτιμο το 112, σημειώνοντας ότι έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. «Πρώτο μέλημά μας πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» είπε.

«Η σημερινή επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας μας βρίσκει να παλεύουμε με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Παρά την επέλαση της φωτιάς δεν χάθηκε καμία ζωή, αποδεικνύεται ότι απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό.

Το φετινό καλοκαίρι μας βρίσκει με απανωτούς καύσωνες, ισχυρούς ανέμους, στη Ρόδο έχουμε επίμονους ανέμους που ξεπερνούν τα 6 μποφόρ εδώ και μέρες» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Έχουμε ακόμα τρεις δύσκολες ημέρες, μετά θα υπάρχει ύφεση του καύσωνα, αλλά θα πρέπει για τις επόμενες εβδομάδες να είμαστε όλοι σε μόνιμη επιφυλακή. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, προσανατολισμένοι αποκλειστικά στο μέτωπο της φωτιάς. Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε αυτούς που χτυπήθηκαν. Ο απολογισμός θα έρθει πλήρης ψύχραιμος, στον χρόνο που πρέπει όταν θα κάνουμε τον συνολικό απολογισμό, είτε αφορά το επιχειρησιακό επίπεδο και τις πιθανές καθυστερήσεις στην πρόληψη, είτε τρις αιτίες και  το ενδεχόμενο εμπρησμών από δόλο ή αμέλεια» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ θα εκδηλώνεται ολοένα και περισσότερο με μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές και η κυβέρνηση οφείλει να μην αρκείται στην όποια πρόοδο έχουμε πετύχει αλλά να προσαρμόζουμε γρήγορα τα σχέδια μας  προσαρμόζει τα σχέδια της στις νέες συνθήκες, αναλαμβάνοντας και ειδικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ. Απαιτείται αλλαγή κουλτούρας και συμπεριφορά από όλους» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι από αυτή τη δοκιμασία το κράτος απουσιάζει. «Το αντίθετο ήταν παρών ενισχυμένο όσο ποτέ. Με περισσότερα εναέρια μέσα, περισσότερους πυροσβέστες» είπε.

Τι είπε για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο σχετικά με την ψήφο των αποδήμων. Μίλησε για μία βαθιά εκσυγχρονιστική πρωτοβουλία λέγοντας μεταξύ άλλων ότι με τη ρύθμιση διευρύνεται σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ο κατάλογος των εκλογέων. Όπως τόνισε, οι  απόδημοι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο που κατοικούν.

«Οι απόδημοι όσο πιο μακριά είναι από την πατρίδα, έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης, τόσο περισσότερο την αγαπούν», συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την άρση των εμποδίων στην ψήφο των αποδήμων.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Δείτε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024