Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καύσωνας «Κλέων»: Πιο καυτή ημέρα λόγω λίβα η Τετάρτη, λέει ο Αρναούτογλου

Καύσωνας «Κλέων»: Πιο καυτή ημέρα λόγω λίβα η Τετάρτη, λέει ο Αρναούτογλου

Η πορεία της θερμοκρασίας μέχρι τις αρχές του Αυγούστου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου χαρακτηρίζει «ορατό» το τέλος του καύσωνα. Την ίδια ώρα, ο προγνώστης καιρού προειδοποιεί για την κατάσταση του καιρού την προσεχή τετάρτη λόγω του νέου κύματος του καύσωνα Κλέων.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook η Τετάρτη «αποτελεί κατα την ταπεινή μου άποψη, την τελευταία αλλά και την πιο επικίνδυνη καιρικά μέρα από πλευράς καύσωνα και λιβα μέχρι σήμερα». Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου μετά τον καύσωνα θα υπάρξει «και κάποια αστάθεια σε συγκεκριμένες περιοχές». Στο μετεώγραμμα που ανήρτησε ο μετεωρολόγος καταγράφεται η πορεία της θερμοκρασίας μέχρι και τις 2 Αυγούστου.

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 42 με 44, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6, ενώ στο βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα πελάγη 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφορ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 6 με 8 βαθμούς).

Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πελάγη 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024