Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Ρόδο: 2.500 άτομα απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης με σκάφη του Λιμενικού

Φωτιά στη Ρόδο: 2.500 άτομα απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης με σκάφη του Λιμενικού

Σε συναγερμό το Λιμενικό μετά την έκταση που έλαβε η φωτιά στη Ρόδο

Τη δική τους μάχη έδωσαν οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στη φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο, απεγκλωβίζοντας δια θαλάσσης 2.500 άτομα.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού από τις περιοχές Κιοτάρι και Λάρδος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νικόλαος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, πέντε πλωτά και πάνω από 30 ιδιωτικά σκάφη συνέδραμαν στην επιχείρηση απεγκλωβίζοντας 1.000 – 1.500 άτομα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Κάλαθο και στη συνέχεια με χερσαία μέσα προς τη Ρόδο.

«Ταυτόχρονα, δύο φουσκωτά του Ελληνικού Στρατού με στελέχη του Λ.Σ.  σκάναραν τις γύρω περιοχές μήπως χρειαστεί να γίνει απεγκλωβισμός από κάποια άλλη παραλία, ενώ ελικόπτερο του Λ.Σ. πραγματοποιούσε εναέρια εποπτεία. Εν συνεχεία, δόθηκε εντολή από τον υπουργό και δεσμεύτηκαν τρία επιβατηγά οχηματαγωγά στο λιμάνι της Ρόδου τα οποία είχαν τη δυνατότητα φιλοξενίας 1100 ανθρώπων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού.

Μετά την εκκένωση ξενοδοχείου στο Κιοτάρι το Λιμενικό έστειλε δύο πλωτά και τέσσερα επιβατηγά τουριστικά για τον απεγκλωβισμό ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου με μεγαλύτερο πλωτό σκάφος.

«Αργά το βράδυ εώς τα ξημερώματα υπήρξε επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Γεννάδι με δύο πλωτά του Λ.Σ., τρία φουσκωτά του Ε.Σ., δύο ιδιωτικά ταχύπλοα, δύο ρυμουλκά και τέσσερα επιβατηγά τουριστικά. Όλοι οι άνθρωποι που απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου. Συνολικά, έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά περίπου 2.500 άτομα», ανέφερε.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024