Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία – G20: Χωρίς συμφωνία για τον περιορισμό των ορυκτών καυσίμων

Ινδία – G20: Χωρίς συμφωνία για τον περιορισμό των ορυκτών καυσίμων

«Κόκκινο πανί» υπήρξε ο στόχος του τριπλασιασμού της δυναμικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030

Απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον περιορισμό των ορυκτών καυσίμων οι χώρες – μέλη της G20 στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ινδία, καθώς οι αντιρρήσεις ορισμένων κρατών – παραγωγών αποδείχτηκαν άκαμπτες.

Οι επιστήμονες και οι ακτιβιστές είναι εξοργισμένοι από τις προσπάθειες των διεθνών φορέων για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ακόμη και όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη από την Κίνα έως τις Ηνωμένες Πολιτείες και υπογραμμίζουν την κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Οι αξιωματούχοι του τομέα της ενέργειας των κρατών – μελών της G20 επρόκειτο να εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν στο τέλος της τετραήμερης συνάντησής τους στο Bambolin, μια πόλη στην ινδική παράκτια πολιτεία Γκόα.

Αντιδράσεις για τον στόχο στις ΑΠΕ

Ωστόσο, το κοινό ανακοινωθέν απορρίφθηκε λόγω διαφωνιών, συμπεριλαμβανομένου του προβλεπόμενου τριπλασιασμού της δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030.

Οι προτάσεις που παρότρυναν τις ανεπτυγμένες χώρες να επιτύχουν τον στόχο της από κοινού κινητοποίησης 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τη δράση για το κλίμα στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, από το 2020-2025, και η περιγραφή του πολέμου στην Ουκρανία, αποτέλεσαν επιπλέον πεδία διαφωνιών και αντιπαραθέσεων.

Η χρήση ορυκτών καυσίμων ήταν το κυρίαρχο ζήτημα στις ημερήσιες συζητήσεις, αλλά οι αξιωματούχοι της G20 απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον περιορισμό της «αδιάκοπης» χρήσης, όπως ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ένα προσχέδιο αργά την Παρασκευή που εξετάστηκε από το Reuters έγραφε: «Τονίστηκε η σημασία της καταβολής προσπαθειών για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων, ανάλογα με τις διαφορετικές εθνικές συνθήκες».

Ο υπουργός Ενέργειας της Ινδίας R.K. Singh, σε μια ενημέρωση τύπου μετά το τέλος της διάσκεψης, είπε ότι ορισμένες χώρες ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο «δέσμευση άνθρακα» αντί για τη «σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων». Ωστόσο δεν κατονόμασε τις χώρες αυτές.

Πάντως, οι μεγάλοι παραγωγοί ορυκτών καυσίμων, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, η Κίνα, η Νότια Αφρική και η Ινδονησία ήταν όλοι γνωστό ότι αντιτίθενται στον στόχο του τριπλασιασμού της ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυτή τη δεκαετία.

Πηγή: Ot.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024