Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψήφος αποδήμων: Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ - «Επιδιώκει να δημιουργήσει ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων»

Ψήφος αποδήμων: Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ – «Επιδιώκει να δημιουργήσει ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων»

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να ενώνει τους Έλληνες, επενδύοντας στην ενίσχυση της εθνικής ενότητας, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θέλουν την Ελλάδα τόσο μικρή, όσο στενοί είναι οι ορίζοντές τους», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Κόντρα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει για το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των αποδήμων χωρίς περιορισμούς, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε δήλωσή του εξαπέλυσε τα «βέλη» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «προσβάλλουν τους συμπολίτες μας που ζουν εκτός Ελλάδος».

Επίσης αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι επιδιώκει να δημιουργήσει ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων,

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να ενώνει τους Έλληνες όχι με λόγια, αλλά με πράξεις»

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να ενώνει τους Έλληνες, επενδύοντας στην ενίσχυση της εθνικής ενότητας, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θέλουν την Ελλάδα τόσο μικρή, όσο στενοί είναι οι ορίζοντές τους», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Είναι πραγματικά θλιβερό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσβάλλουν τους συμπολίτες μας που ζουν εκτός Ελλάδος. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών της ψήφου των Ελλήνων της διασποράς, ότι ‘θα εκλέγεται άλλος Pρωθυπουργός από αυτόν που ψήφισε ο ελληνικός λαός’, λέγοντας ουσιαστικά ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν είναι Έλληνες πολίτες», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Κατά τη συνήθη τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, μίλησε για ‘αλλοίωση του αποτελέσματος’. Πρόκειται, πέραν από άνευ προηγούμενου πρόκληση και για χυδαίο ψέμα: ο προς ψήφιση νόμος δεν διευρύνει το εκλογικό σώμα, αλλά διευκολύνει συμπολίτες μας που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους. Την ίδια στιγμή, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Ελεφάντη δεν δίστασε να δηλώσει ότι ‘η άρση των περιορισμών είναι προς όφελος της ακροδεξιάς’, χαρακτηρίζοντας έτσι ως ακροδεξιούς τους συμπολίτες μας που ζουν εκτός Ελλάδας».

Ο κ. Μαρινάκης συμπλήρωσε: «Σαν να μην έφταναν τέτοια ψέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να δημιουργήσει ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων, διατυπώνοντας, με σημερινή τροπολογία του, πρόταση οι εκτός Ελλάδας συμπολίτες μας να εκλέγουν τέσσερις βουλευτές εξωτερικού από ενιαίο ψηφοδέλτιο και η ψήφος τους να μην προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα. Με απλά λόγια: όσοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην Ελλάδα θα ψηφίζουν το κόμμα που επιθυμούν και θα προσμετράται  η ψήφος τους στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ οι υπόλοιποι όχι.

Σε λίγες ημέρες η Βουλή των Ελλήνων θα λάβει μια ιστορική απόφαση, αποκαθιστώντας μια αδικία δεκαετιών και αφήνοντας πίσω την υποκρισία και την τοξικότητα».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024