Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ψευδαίσθηση που τρελαίνει το TikTok - «Δείχνει» αν ξεγελιέστε εύκολα

Η ψευδαίσθηση που τρελαίνει το TikTok – «Δείχνει» αν ξεγελιέστε εύκολα

Τολμάτε να δοκιμάσετε;

Μια οπτική ψευδαίσθηση έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, καθώς υποτίθεται ότι καθορίζει πόσο εύκολα ξεγελιέται ο θεατής.

Με πάνω από 1,6 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, η εν λόγω ψευδαίσθηση προκαλεί… χαμό στον κόσμο των social media.

Το κλιπ του TikTok παρουσιάζει μια υποβρύχια σκηνή και ρωτά τους θεατές: «Τι βλέπετε πρώτα;».

Δείτε το βίντεο…

@psychologylove100 What do you see first? #psycologytest #whatdoyousee #psycologytricks #psychology ♬ original sound – Psychologylove

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αφηγητή του βίντεο, αν η απάντηση είναι «ψάρια και δύτες», αυτό υποδηλώνει ότι η αντίληψη του θεατή δεν είναι πολύ βαθιά και τείνει να βασίζεται σε επιφανειακές κρίσεις. Ο αφηγητής υποδηλώνει περαιτέρω ότι τα άτομα αυτά ξεγελιούνται εύκολα από τους ανθρώπους λόγω της προτίμησής τους να κρίνουν με βάση την εμφάνιση.

Ωστόσο, η αποτυχία σε αυτό το τεστ ευπιστίας έχει και την άλλη πλευρά της. Το βίντεο εξηγεί ότι εκείνοι που βλέπουν τα επιφανειακά στοιχεία είναι λογικά, ορθολογικά άτομα που αξιολογούν τους ανθρώπους με βάση τον τρόπο που τους συμπεριφέρονται. Προτιμούν να κοιτάζουν τη δουλειά τους και δεν εμβαθύνουν στο βάθος των καταστάσεων. Τα άτομα αυτά διαθέτουν υψηλή αυτοπεποίθηση και εμφανίζουν ένα «σκληροτράχηλο» στυλ προσωπικότητας.

Από την άλλη πλευρά, ο αφηγητής αποδίδει περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά σε όσους είδαν «πρώτα τα ανθρώπινα πρόσωπα» στη φωτογραφία. Τα άτομα αυτά περιγράφονται ως δημιουργικοί στοχαστές που παρατηρούν λεπτομέρειες που οι άλλοι εύκολα παραβλέπουν. Διαθέτουν διαισθητικές ικανότητες, διακρίνουν εύκολα την αληθινή φύση των ανθρώπων και βλέπουν πίσω από τις μάσκες που μπορεί να φορούν.

Είναι πιθανό να έχουν καλλιτεχνικά ή μουσικά ταλέντα και τείνουν να εκφράζουν μοναδικές ιδέες που μπορούν να εκπλήξουν ή να εντυπωσιάσουν τους άλλους. Η διορατικότητα και οι αντιλήψεις τους μπορεί να τους έκαναν να αισθάνονται κάπως παρεξηγημένοι όταν ήταν παιδιά, αλλά διαθέτουν μεγάλες θεραπευτικές δυνατότητες ως αληθινοί καλλιτέχνες στην καρδιά.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024