Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Fisker υπόσχεται την «Ferrari των pickups»

Η Fisker υπόσχεται την «Ferrari των pickups»

Η αμερικανική φίρμα επιβεβαιώνει την εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού pickup που θα στοχεύει αυτονόητα στην πρακτικότητα όσο και – διόλου αυτονόητα για την κατηγορία- στις υψηλές επιδόσεις

H Fisker, η αμερικανική startup που πλέον βρίσκεται στη διαδικασία λανσαρίσματος του πληθωρικού ηλεκτρικού SUV Ocean και παράλληλα ετοιμάζει το MPV λογικής Pear αλλά και το Ronin, ένα τετράθυρο cabrio που θα συνδέσει το παρόν της με το παρελθόν του Karma, ανακοίνωσε την επέκταση της σε μια ακόμα κατηγορία με ιδιαίτερη απήχηση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και για αυτό διόλου ευκαταφρόνητη. Εξάλλου, η πρόσφατη μετά από πολλές αναβολές εκκίνηση παραγωγής του Tesla Cybertruck καθώς και η ενασχόληση παραδοσιακών κατασκευαστών (GM και Ford) ή και νέων όπως η Rivian με την κατηγορία αποδεικνύουν την απήχηση του είδους στις ΗΠΑ όπου τα pickup αποτελούν τη δημοφιλέστερη κατηγορία οχημάτων.

Έτσι όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής φίρμας, Henrik Fisker, η Fisker θα αποκτήσει σύντομα το δικό της εκπρόσωπο στην ολοένα και πιο πολυπληθή κατηγορία των ηλεκτρικών premium pickup φροντίζοντας εκτός από την επιβεβαίωση να δώσει και μια πρώτη γεύση από τους στόχους που θα κληθεί αυτό να εκπληρώσει. «Σχεδιάζουμε την κατασκευή ενός pickup το οποίο θα είναι το πιο σπορ του είδους. Για την ακρίβεια αν η Ferrari κατασκεύαζε pickup θα ήταν σαν αυτό που ετοιμάζουμε», σημείωσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι η Fisker έχει δημοσιοποιήσει από το 2020 ορισμένες ψηφιακές εικόνες που αποτυπώνουν το όραμα της για το μελλοντικό της pickup που σε κάθε περίπτωση αναμένεται να μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με το ρεαλιστικό Ocean. Ένα από αυτά δεδομένα θα είναι το ανοιγόμενο πίσω παρμπρίζ που θα επιτρέπει στο pickup να μεταφέρει ακόμα μεγαλύτερου μήκους αντικείμενα.

Οι διαστάσεις του προδιαγράφονται πληθωρικές στα πρότυπα του αντίπαλου Rivian R1T με το pickup της Fisker να κατηγοριοποιείται επίσης ως διπλοκάμπινο προσφέροντας άνετη μετακίνηση σε πέντε επιβαίνοντες. Για την ακρίβεια, λόγω του γνωστού status εναλλακτικής πολυτέλειας της φίρμας, η έμφαση αναμένεται να δοθεί περισσότερο στην ευρυχωρία του θαλάμου επιβατών και στις επιδόσεις παρά στις μεταφορικές δυνατότητες αντικειμένων καθώς ο χώρος φόρτωσης αναμένεται να έχει σχετικά μικρό μήκος (περίπου 1,4 μ.) με βάση τα μέτρα της κατηγορίας και τις συνήθειες τους στις ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση το ανοιγόμενο πίσω παρμπρίζ σε συνδυασμό με την δυνατότητα αναδίπλωσης της πίσω σειράς καθισμάτων αναμένεται να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες μεταφορές επιμήκων αντικειμένων.

Αυτό που δεν αναμένεται να ξεφεύγει από την συνθήκη της pickup κατηγορίας είναι χαρακτηριστικά όπως το αυξημένο ύψος της καμπίνας όσο και η γενναιόδωρη απόσταση από το έδαφος. Σε ό,τι αφορά την σχεδίαση με βάση τις εικόνες που έχουν δημοσιευτεί δεν θα πρόκειται για κάτι που θα επιχειρήσει να μιμηθεί την εκκεντρικότητα του Tesla Cybertruck αλλά για μια πιο προσγειωμένη σχεδίαση που σε κάθε περίπτωση θα αποπνέει τον σπορ προσανατολισμό χωρις όμως επί του παρόντος η Fisker να δημοσιοποιεί το παραμικρό για τα στοιχεία προσδοκώμενων επιδόσεων.

Σε ό,τι αφορά το hardware, το pickup αναμένεται να αξιοποιήσει την ίδια αρχιτεκτονική με το Ocean σε μια επιμηκυμένη εκδοχή που θα ξεπερνά τα 2,921 μ. του SUV. Αναλόγως θα ισχύσει και για τις συστοιχίες με την μπαταρία των 113 kWh που εφοδιάζει το Ocean να αποτελεί εξίσου μέρος των επιλογών του ηλεκτρικού pickup.

Προς το παρόν η Fisker δεν έχει αποκαλύψει χρονοδιάγραμμα για την αποκάλυψη του νέου μοντέλου της ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αυτό αναμένεται να συμβεί το 2024 με την προοπτική να διατεθεί από το 2025. Αυτονόητα η παραγωγή του θα πραγματοποιείται σε αμερικανικό έδαφος με τον κατασκευαστή να είναι είτε η Fisker είτε η Foxconn η οποία έχει ήδη αναλάβει την τοπική παραγωγή του Pear.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024