Σιτηρά: Η Ρωσία θα θεωρεί τα πλοία που έχουν προορισμό τα λιμάνια της Ουκρανίας ως πιθανούς μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου
Τι ανακοίνωσε η Ρωσία μετά την κατάρρευση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα, μετά την καταγγελία από την Μόσχα της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, ότι θα θεωρεί, από τα μεσάνυχτα της 20ής Ιουλίου, όλα τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό τα λιμάνια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα ως δυνητικούς μεταφορείς στρατιωτικών φορτίων.
Στην ανακοίνωση του που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι μερικές περιοχές στα βορειοδυτικά και νότιοανατολικά τμήματα των διεθνών υδάτων της Μαύρης Θάλασσας κηρύσσονται προσωρινά επικίνδυνες για την ναυσιπλοΐα και ότι τα κράτη υπό την σημαία των οποίων ταξιδεύουν τα πλοία θα θεωρούνται εμπλεκόμενα στην σύρραξη της Ουκρανίας με το μέρος του Κιέβου.
Άλμα στις τιμές των σιτηρών
Η ανακοίνωση της είδησης του τερματισμού της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν σημαντικά οι τιμές του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του σιταριού σημείωσαν άλμα 3% τη Δευτέρα, φτάνοντας στο υψηλό των 689,25 σεντς ανά μπούσελ, το υψηλότερο επίπεδό τους από τις 28 Ιουνίου, όταν το συμβόλαιο διαπραγματεύθηκε έως και τα 706,25 σεντς. Ωστόσο, παραμένουν ακόμα πολύ κάτω από τα ανώτατα επίπεδα των 1.177,5 σεντς ανά μπούσελ που σημειώθηκαν τον Μάιο του περασμένου έτους.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του καλαμποκιού εκτινάχθηκαν στα ύψη των 526,5 σεντ ανά μπούσελ, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της σόγιας αυξήθηκαν στα 1.388,75 σεντς ανά μπούσελ.
- Φιάσκο το αυστραλιανό σχέδιο που θα κρατούσε τα παιδιά μακριά από τα social media
- Είναι μύθος: Ο Χάαλαντ επέστρεψε στη Νορβηγία με… ρακούν στο χέρι (vids, pics)
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ύπατο Θήβας
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)

















![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442