Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιτηρά: Η φον ντερ Λάιεν καλεί τον Πούτιν να παρατείνει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας

Σιτηρά: Η φον ντερ Λάιεν καλεί τον Πούτιν να παρατείνει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας

Την ίδια ώρα υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών και του Τούρκου ομολόγου του.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν συζήτησε για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας με τον Τούρκο ομόλογό του Μπουράκ Ακτσαπάρ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τουρκία άρχισε τη συζήτηση και δόθηκε «ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή της ‘πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας’ για τις εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων».

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν να παρατείνει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας λέγοντας ότι η συνέπεια από τη μη παράτασή της θα είναι η παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια.

Το μπαλάκι στο γήπεδο της Ρωσίας

Το μπαλάκι είναι τώρα στο γήπεδο της Ρωσίας με όλο τον κόσμο να παρακολουθεί, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι «ούτε ένα» από τα ρωσικά αιτήματα δεν λήφθηκε υπόψη κατά τις διαπραγματεύσεις για την παράταση της συμφωνίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, η οποία εκπνέει στις 17 Ιουλίου.

«Πρέπει να υπογραμμίσω ότι δεν έγινε τίποτα, τίποτα απολύτως», τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. «Όλα γίνονται μονόπλευρα»

«Θα σκεφτούμε τί θα κάνουμε, έχουμε ακόμη λίγες ημέρες γι αυτό», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της συμφωνίας — της οποίας είναι ένας από τους εγγυητές — συνεχίζονται.

Η Ρωσία είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν βλέπει «κανένα λόγο» να παρατείνει αυτή τη συμφωνία, καθώς διαμαρτυρόταν για εμπόδια που προβάλλονταν στις δικές της παραδόσεις αγροτικών προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024