Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Μια αναδιοργάνωση που αναμένεται

ΠΑΣΟΚ: Μια αναδιοργάνωση που αναμένεται

Με μια αλλαγή χρονοδιαγράμματος προχωράει τις εσωτερικές οργανωτικές διαδικασίες της η Χαριλάου Τρικούπη.

Με μια μικρή αλλαγή χρονοδιαγράμματος προχωράει τις εσωτερικές οργανωτικές διαδικασίες της η Χαριλάου Τρικούπη, που δεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα, τελικά, όπως ατύπως προαναγγελλόταν, τις αναθέσεις των Κοινοβουλευτικών Τομέων Ελέγχου στους βουλευτές που θα τεθούν επικεφαλής τους – την, κατά το κοινώς λεγόμενο, «σκιώδη κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ.

Κατά πληροφορίες οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί και εγκριθεί από τον πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, μετά και τις συζητήσεις που έχει κάνει εδώ και μέρες, διά ζώσης και τηλεφωνικά, με τους βουλευτές και το στενό επιτελείο του. Ωστόσο, δεν κρίθηκε ότι είναι κρίσιμο να γίνει η ανακοίνωσή τους, δεδομένων των ανησυχητικών εξελίξεων με τις πυρκαγιές στην Αττική που, όπως ήταν φυσικό, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της επικαιρότητας και της προσοχής και των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη.

Εξάλλου,την Τρίτη, ήταν ημέρα έναρξης σχετικών διαδικασιών μιας κι είναι προγραμματισμένη η κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του αναμένεται να δώσει επισήμως το αντιπολιτευτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, να ορίσει προτεραιότητες για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο επί της κυβέρνησης και να συζητήσει με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΟ τη γραμμή που θα ακολουθήσουν στα νομοσχέδια που αναμένονται προς ψήφιση ως το τέλος του Ιουλίου.

Ενστάσεις κι ερωτηματικά για αποδήμους

Η πρώτη νομοθετική παρέμβαση στην οποία θα κληθεί να πάρει θέση το ΠΑΣΟΚ είναι η ρύθμιση για την περαιτέρω διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού. Ενδεικτική του κλίματος είναι η προχθεσινή αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στο ΠΑΣΟΚ, που είχε στηρίξει τον πρώτο νόμο για την ψήφο των αποδήμων, αναφέροντας ότι «δεν πιστεύω ότι ένα κόμμα που θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο δυναμικά θα προβεί σε τέτοια αναδίπλωση».

Αυτό θα είναι από τα θέματα που θα τεθούν στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκαθαριστεί ότι στο ΠΑΣΟΚ παραμένουν θετικοί για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων. Ωστόσο, θα ασκήσουν, παράλληλα, κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για προχειρότητα κι ελέγχοντας διεξοδικά αν η νέα ρύθμιση θα θεραπεύσει τα προβλήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή του νόμου που είχαν ήδη ψηφίσει.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζουν, άλλωστε, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει ξανά νομοσχέδια που θεωρούσε ότι ήταν απαραίτητα, ασκώντας, παράλληλα, κριτική σε πτυχές τους ή/και γενικότερα στον τρόπο λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να διεκδικεί μεταρρυθμιστικό μονοπώλιο επ’ αυτού, όταν η ρύθμιση που έχει ήδη νομοθετήσει απεδείχθη πρόχειρη κι αποσπασματική. Επιπλέον, αναμένεται να θέσει γενικότερο θέμα ενίσχυσης των δεσμών με την ομογένεια με αιχμή την προώθηση της ελληνικής εκπαίδευσης για τους Ελληνες του εξωτερικού.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024