Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταβαίνει στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταβαίνει στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Κέντρο Επιχειρήσεων για να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 11:30 στο στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια μάχη και συνεχίζουν να επιχειρούν με ανανεωμένο προσωπικό σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, πριν από λίγο, σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 17/7 από τα Δερβενοχώρια, ο κ. Βαθρακογιάννης σημείωσε πως επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από το πρώτο φως της ημέρας έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, όπως είπε, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Για τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Ρόδο, ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι εξελίσσεται πλέον στο κέντρο του νησιού, ανάμεσα στους οικισμούς Απόλλωνα και Λάερμα, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Τι ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, στο έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών συνδράμουν και δυνάμεις ξένων χωρών που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης, αλλά και 4 αεροσκάφη που έφτασαν στην Ελλάδα χθες το απόγευμα από Ιταλία και Γαλλία.

«Για σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και του Βορείου Αιγαίου. Γενικότερα θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως 7 μποφόρ. Παραμένουμε όλοι σε επιφυλακή, τόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις όσο και οι δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτικής Προστασίας», υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024