Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης

Επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης

Θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες δύο μέρες σε Ανατολική Αττική, Δερβενοχώρια και Λουτράκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Αποφάσισε να επιστρέψει νωρίτερα από το προγραμματισμένο λόγω της μάχης με τις φωτιές στα τρία μέτωπα.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Στην πρώτη του δήλωση για τις φωτιές στην Αττική, τα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες θα δοθούν άμεσα.

Ηδη ξεκίνησαν οι αυτοψίες και οι καταγραφές ζημιών από την πυρκαγιά σε κτίρια και επιχειρήσεις από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Σαρωνικού, σε συνέχεια σχετικής άδειας από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια προηγήθηκε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές και συντονιστική σύσκεψη στο κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, και του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς φορείς, με στόχο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η διαδικασία αυτοψιών, καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών να προχωρήσει με τους συνήθεις ταχείς ρυθμούς για να ακολουθήσει -με αντίστοιχη ταχύτητα- η υλοποίηση των μέτρων του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024