Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτο πολιτικό κρας τεστ οι φωτιές

Πρώτο πολιτικό κρας τεστ οι φωτιές

Στο τρίγωνο Μαξίμου, Πολιτικής Προστασίας και Βρυξελλών όπου βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελισσόταν διαρκής επικοινωνία για τις εξελίξεις.

Την πρώτη για το φετινό καλοκαίρι σοβαρή δοκιμασία, ένα κρας τεστ διαχειριστικής επάρκειας, έφεραν στην Πολιτική Προστασία και συνολικά στον κρατικό μηχανισμό τα πύρινα μέτωπα σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία.

Στο τρίγωνο Μαξίμου, Πολιτικής Προστασίας και Βρυξελλών όπου βρίσκεται από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σύνοδο κορυφής ΕΕ – Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής εξελισσόταν διαρκής επικοινωνία για τις εξελίξεις.

«Το πρώτο μας μέλημα, πάντα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος» δήλωσε ο πρωθυπουργός και από βελγικού εδάφους διαβεβαίωσε για «μέγιστη δυνατή ταχύτητα» στην αποζημίωση των πληγέντων, κατόπιν αναλυτικής καταγραφής των ζημιών.

«Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, είναι κι αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημά μας είναι πώς θα μπορούμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε οι ζημιές να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες» σημείωσε.

Σε γενική επιφυλακή

O δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς παραμένει και για σήμερα σε πολύ υψηλά επίπεδα, εξού και η Πυροσβεστική είναι σε γενική επιφυλακή ανά την επικράτεια με εντολή να κλείσουν όλα τα περιαστικά άλση και δάση. Εξαρχής η κυβέρνηση επέλεξε αφενός την πολιτική εκκενώσεων μέσω μηνυμάτων του 112, αφετέρου τις διαδοχικές επίσημες ενημερώσεις από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό.

Επί ποδός βρέθηκαν οι υπουργοί και υφυπουργοί Επικρατείας, Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Υγείας και οι ένοπλες δυνάμεις. Από νωρίς μετέβησαν στο κτίριο «Φάρος», το συντονιστικό κέντρο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς για τις πρώτες διά ζώσης συσκέψεις με την ηγεσία του υπουργείου, τον υπουργό Βασίλη Κικίλια και τους υφυπουργούς Χρήστο Τριαντόπουλο και Ευάγγελο Τουρνά, ενώ την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στον Εβρο ανέβαλλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης.

«Η σκέψη μας είναι σε όσους κινδυνεύουν και βλέπουν να χάνονται οι κόποι μιας ζωής», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης. «Αυτή τη στιγμή πρωτεύει η ανθρώπινη ζωή» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ενώ στα Καλύβια μετέβη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Κικίλια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024