Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν: Τεράστιο λάθος το ότι ο Πούτιν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα τρόφιμα ως όπλο

Μακρόν: Τεράστιο λάθος το ότι ο Πούτιν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα τρόφιμα ως όπλο

Δηλώσεις του Γάλλου προέδρου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ΕΕ-CELAC στις Βρυξέλλες.

«Τεράστιο λάθος» χαρακτήρισε την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει «τα τρόφιμα ως όπλο» ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ΕΕ-CELAC στις Βρυξέλλες.

Ο Μακρόν τόνισε ότι «η Ρωσία αποφάσισε πρώτη να πάρει μία τεράστια ευθύνη απέναντι σε πολλές χώρες. Τη Μέση Ανατολή, αφρικανικές ακόμη και ασιατικές χώρες οι οποίες είχαν μεγάλη εξάρτηση από αυτή τη συμφωνία (σημ. Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά)  και θα επηρεαστούν από την μονομερή απόφαση της Ρωσίας».

«Ο Πούτιν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως όπλο τα τρόφιμα και πιστεύω ότι πρόκειται για τεράστιο λάθος. Η ευθύνη μας είναι να εργαστούμε πολύ στενά για τη διευκόλυνση της εξόδου των σιτηρών, των δημητριακών, των λιπασμάτων» συμπλήρωσε.

Επίσης, όσον αφορά τα αποτελέσματα της Συνόδου, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι «αναφορικά με την Ουκρανία έχουμε μία ξεκάθαρη ρητορική. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι ότι όλα τα μέλη της ΕΕ είναι πολύ ευθυγραμμισμένα σε αυτό, και όλα τα μέλη της CELAC είναι ευθυγραμμισμένα, εκτός από την Νικαράγουα». «Είναι σημαντικό το ότι ξεκάθαρα είμαστε αυτοί που χτίζουμε γέφυρες και δημιουργούμε ενότητα. Κάνουμε τη δουλειά μας υποστηρίζοντας την Ουκρανία, όντας ξεκάθαροι, επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία ως Ευρωπαίοι, ως σύμμαχοι, αλλά πρέπει να αποφύγουμε έναν μεγάλο διχασμό αυτού του κόσμου και πιστεύω ότι μια τέτοια Σύνοδος αποτελεί πολύ σημαντική συμβολή προς περισσότερη ενότητα» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024