Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Τα έσοδα μειώθηκαν στο μισό μετά την εξαγορά από τον Μασκ

Twitter: Τα έσοδα μειώθηκαν στο μισό μετά την εξαγορά από τον Μασκ

Οι δραστικές περικοπές στα έξοδα φαίνεται πως δεν είναι αρκετές για τη σωτηρία της πλατφόρμας, μετά τη μαζική φυγή των διαφημιστών.

Ο ισολογισμός της Twitter Inc. παραμένει αρνητικός με τα διαφημιστικά έσοδα να έχουν μειωθεί κατά 50%, παραδέχεται ο Έλον Μασκ λίγους μήνες αφότου εξαγόρασε την πλατφόρμα για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα νούμερα όπως φαίνεται διαψεύδουν τις προσδοκίες του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος προέβλεπε τον Μάρτιο ότι το Twitter θα είχε γίνει και πάλι κερδοφόρο μέχρι τον Ιούνιο.

«Πρέπει να φτάσουμε σε θετική ταμειακή ροή πριν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε οτιδήποτε άλλο» έγραψε ο Μασκ απαντώντας σε tweet που πρότεινε ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

Σε άλλη ανάρτησή του την Κυριακή, εκτίμησε ότι «ο Ιούλιος είναι κάπως πιο υποσχόμενος» για αύξηση των εσόδων.

Τα τιτιβίσματά του επιβεβαιώνουν ότι οι δραστικές περικοπές στα έξοδα δεν είναι αρκετές για τη σωτηρία της πλατφόρμας.

Αιτία της πτώσης φαίνεται πως είναι η αποδυνάμωση των ελέγχων για ακατάλληλο περιεχόμενο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση εταιρειών που δεν ήθελαν οι διαφημίσεις τους να εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλες αναρτήσεις.

Παράλληλα, το Twitter επιβαρύνεται με τόκους 1,5 δισ. τον χρόνο λόγω των δανείων που έλαβε ο Μασκ για να ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα έξοδα πέρα από τις αποπληρωμές δανείων μειώθηκαν στα 1,5 δισ. δολάρια το 2023, ένατι πρόβλεψης 4,5 δισ., μετά την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων και τη μείωση του λειτουργικού κόστους, είχε αναφέρει παλαιότερα ο Μασκ.

Παραμένει ασαφές ποιο χρονικό διάστημα αφορά η μείωση των εσόδων στο μισό. Ο ιδιοκτήτης είχε προηγουμένως δηλώσει πως η εταιρεία θα έχει φέτος έσοδα 3 δισ. δολαρίων, έναντι 5,1 δισ. το 2021.

Εκτός από τις οικονομικές πιέσεις, το Twitter έχει τώρα να αντιμετωπίσει και τον ανταγωνισμό του Threads της Meta, το οποίο μέσα σε λίγες ημέρες συγκέντρωσε πάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024