Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
 Μεγάλο Καβούρι: Συνελήφθησαν οι γονείς του 6χρονου - Συγκλονίζει ο ναυαγοσώστης που προσπάθησε να σώσει το παιδί

 Μεγάλο Καβούρι: Συνελήφθησαν οι γονείς του 6χρονου – Συγκλονίζει ο ναυαγοσώστης που προσπάθησε να σώσει το παιδί

Οι γονείς δεν είχαν αντιληφθεί τον κίνδυνο που διέτρεχε το παιδί ακόμα και όταν ήρθε το ΕΚΑΒ.

Τις αγωνιώδεις προσπάθειες που ακολούθησαν όταν ο ναυαγοσώστης στην παραλία Μεγάλο Καβούρι εντόπισε το απόγευμα του Σαββάτου ένα 6χρονο αγοράκι χωρίς τις αισθήσεις του, 20 μέτρα από την ακτή και σε ρηχά νερά και στη συνέχεια προσπάθησε να το επαναφέρει.

Ήταν λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα όταν οι λουόμενοι είδαν το παιδί ανάποδα στο νερό και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Ο ναυαγοσώστης που επιτηρούσε στην παραλία κολύμπησε μέχρι το σημείο και έβγαλε τον 6χρονο στη στεριά.

Ο ναυαγοσώστης μαζί με γιατρούς και μια νοσοκόμα που ήταν παρόντες έκαναν προσπάθειες να επαναφέρουν το παιδί.

«Έτρεξα και έκανα τις απαραίτητες προσπάθειες. Στο περιστατικό ήταν και κάποιοι γιατροί, ενώ ήρθε άμεσα το ΕΚΑΒ. Πρώτα ήρθε ένα δίκυκλο, στα 5 λεπτά, στα 7 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο», είπε ο ναυαγοσώστης που ανέσυρε το παιδί.

«Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση τοποθετήθηκε απινιδωτής αλλά δυστυχώς η καρδιά του παιδιού ήταν σε ασυστολία, είχε φύγει ήδη από τη ζωή», δήλωσε ο ναυαγοσώστης Σωκράτης Κουσουμβρής στο MEGA.

Οι γονείς του, σύμφωνα με μαρτυρίες, κάθονταν σε απόσταση και δεν είδαν το παιδί που πνιγόταν.

«Ο ναυαγοσώστης το έβγαλε από τη θάλασσα. Λουόμενοι τον ειδοποίησαν ότι είναι ένα παιδί αναίσθητο στη θάλασσα. Αναστάτωση προκλήθηκε οπωσδήποτε», συμπλήρωσε ο κ. Κουσουμβρής.

Συνελήφθησαν οι γονείς του 6χρονου

Για τον πνιγμό του 6χρονου διενεργεί προανάκριση το λιμεναρχείο Σαρωνικού, ενώ οι γονείς του αγοριού συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Στο σημείο έφθασε αμέσως δικυκλιστής του ΕΚΑΒ και δύο λεπτά και ασθενοφόρο. Δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά για το παιδί. Στο Ασκληπιείο Βούλας όπου μεταφέρθηκε, έγιναν και εκεί προσπάθειες ανάνηψης επί 45λεπτά με έξι κύκλους αδρεναλίνης, ωστόσο ήταν ήδη αργά για το αγόρι.

Για τον πνιγμό του 6χρονου διενεργεί προανάκριση το λιμεναρχείο Σαρωνικού, ενώ οι γονείς του αγοριού συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Μάρτυρες αναφέρουν στο MEGA πως οι γονείς βρίσκονται λίγα μέτρα πιο πίσω από τις ξαπλώστρες των λουόμενων που υπάρχει ένα πευκοδάσος και ξεκουράζονταν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν είχαν αντιληφθεί τον κίνδυνο που διέτρεχε το παιδί ακόμα και όταν ήρθε το ΕΚΑΒ.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024